Main Menu

Krajnje je vreme...

Started by Lazo, October 24, 2017, 01:41:36 PM

Previous topic - Next topic

raddde

tko lijeti,
vredi

mirce

Ako neko želi da se takmiči F5J - 400 je najjeftijija opcija.
Velika F5J je daleko interesantnija, ali košta.

Pre neki dan je bilo takmičenje u Szegedinu, od naših nastupali su Adam i Viktor.

Par slika da vidite kako to "tamo" izgleda...

mirce

Ajd' uzdravlje...

()-()

adam

i viktorov sin(11god)se isto takmicio lepo smo se proveli,  jedino mi je moj drug mirce pojeo rucak :hehe :hehe :hehe

SABURO

Bravo za Viktorovog sina i za to sto ste ucestvovali! A cestitke i Nikoli na osvojenom prvom mestu, lep podvig za prvo takmicenje sa njegovim modelom. Koliko sam video i Denisova Ultima 2 (Grega je leteo) je imala prve letove neposredno pred takmicenje. Bilo je svasta lepog za videti iz Mircetove price, a i sudeci po fotografijama sto sam video.
Nikola | rcfly.in.rs

Lazo

Verovali ili ne, ali došlo je vreme da se stvari konkretizuju.  :big smile

Dok ste mislili da su mutne vode odnele inicijativu za stvaranje oficijalne RC takmičarske baze, neko je  svojski povukao, a boga mi i potegao, da stvari istera na čistac i sa mrtve tačke pokrene jednu, nadam se, uspešnu priču u razvoju RC sporta u Srbiji.
Elem, već ste upoznati, barem se nadam, da je u kalendar takmičenja za ovu godinu VSS uvrstio i RC takmičenje pod kolokvijalnim nazivom "Državno prvenstvo u RC modelarstvu", za 02.09.2018.godine na aerodromu u Pančevu. Najveća zasluga za to pripada našem drugaru Milošu Ogrizoviću, koji se junački prihvatio organizacije ovog, može se slobodno reći - istorijskog događaja za nas RC modelare. Pritekao sam mu u pomoć, koliko sam mogao, pa smo zajedno sa VSS i VSV izgurali do sledećeg:
1. Takmičenje će se održati u navedenom terminu, pod nazivom  ''ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ И СРБИЈЕ У РЦ МОДЕЛАРСТВУ'';
2. Takmičenje će biti pod pokroviteljstvom VS Srbije, VS Vojvodine i AK "Utva" iz Pančeva, koji će obezbediti sve neophodne materijalne i organizacijske pretpostavke za realizaciju;
3. Pravo na učešće na takmičenju imaju svi zainteresovani, koji pored dobre volje raspolažu sa modelima koji imaju karakteristike koji nisu izvan tehničkih karakteristika navedenih u Pravilniku u prilogu;
4. Ovoga puta se neće insistirati na članstvu u klubovima i sportskim dozvolama;
5. Prijave, prema obrascu u prilogu, što pre dostavljati na e-mail adresu Miloša Ogrizovića: milosh.ogrizovic@gmail.com
6. VSS i VSV će, pored ostalog, obezbediti pehare, medalje, diplome za najuspešnije, a za sve učesnike plakete, kao uspomena na ovaj značajan događaj RC modelarstva u Srbiji;
7. Organizacijski detalji (tačno mesto, vremena i sve ostalo vezano za sam događaj) biće blagovremeno objavljivani u Biltenima takmičenja, kako na zvaničnom sajtu VSS, tako i ovde;
8. U planu takmičenja VSS za 2018.godinu, navedeno je da je rezervni termin 09.09.2018.godne. Obzirom na to da je za taj datum planirano i takmičenje F5j u Segedinu, a u želji da omogućimo da što kompletnija ekipa iz Subotice učestvuje i na našem, rezervni termin će biti naknadno određen.

Kao što ćete videti u Pravilniku, trudili smo se da maksimalno relaksiramo tehničke i takmičarske okvire za modele koji mogu da učestvuju, ali i da se previše ne udaljimo od FAI pravilnika za kategoriju F5j. Praktično, može da učestvuje sve što ima elektro motor i težinu ispod 5kg. Od Easy glidera do f5j "aždaja". Da bi ostavili prostora za šanse i dovoljno takmičarskog adrenalina i za one sa modelima slabijih karakteristika, drastično smo povećali bodove za precizno sletanje.

Pravilnik u prilogu nije dat na diskusiju. Nema se vremena za široke rasprave kojima, garantujem, ne bi bilo kraja. Znam ja nas...  ;namig Iskustva sa sa samog takmičenja i razmena mišljenja i sugestija na samom događaju neka budu osnove za nadogradnju za sledeću verziju. Naravno da to ne znači da manjka raspoloženja za pojašnjavanje pojedinih elemenata Pravilnika, pa slobodno pitajte šta vas interesuje.

Dakle drugari RC modelari, budite jedan od likova na fotografijama koje ćemo ostaviti u istoriji RC sporta u Srbiji. Očekujemo vas u što je moguće većem broju 02.09.2018.godine na aerodromu u Pančevu. Nadam se da shvatate značaj događaja, te da ćete dati svoj doprinos i postati aktivni učesnici nečega na čemu ćemo zajednički da se ponosimo. Nemojte da vam odluka o učestvovanju bude zasnovana samo na očekivanm ličnom rezultatu. Dođite da osetite draži takmičenja u sportu koji volite. Dođite da vidite u kom pravcu bi mogli da proširujete svoju RC flotu, kako bi se sledećom prilikom podigli svoj takmičarski nivo. Obećali su mi dolazak ekipa iz Subotice, pa će u realnim uslovima imati šta da se vidi i nauči za u buduće. Dođite da zajedno učinimo šta je u našoj moći, da se ovaj naš prelepi hobi postepeno ne pretvara sve više u beskrajna forumska diskutovanja, dok nam se na modele i opremu hvata paučina.
Toliko za ovu priliku. Očekujemo vas i ovde sa pitanjima, ali pre svega na aerodromu u Pančevu.

Pa, neka nam je svima zajedno sa srećom!  :big smile
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

grebic

Lazo

Svaka čast!  :)aplauz  ()-()
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

bjanko

Bravo Milose i Lazo sve cestitke  ()-()

stevapn

pnedic

Bravo !

Iako nisam nikakav takmicar, verovatno cu se prijaviti.

Milos 94

Molio bih sve one koji su se već ranije prijavili kod Laze da imaju jedrilice i time pokazali zainteresovanost za takmičenje da pošalju svoje prijave kako bi smo što bolje i efikasnije sproveli ogranizacione pripreme.

Vremena i ima i nema. Ipak se takmičenje pa i same pripreme bitno razlikuju od druženja i drugih vrsta skupova na koje smo navikli. Na skup ili druženje se možete prijaviti pred sam termin a ovde to ipak mora da bude ranije iz više razloga da ih ne nabrajam.

Stoga, još jednom apelujem na sve vas koji ste zainteresovani za učešće da što pre pošaljete popunjene prijave. Što se popunjavanja tiče, molim vas da u svoje prijave unesete tražene podatke kako bi i nama i vama bilo što lakše.
Za sve nejasnoće po pitanju Pravilnika i prijave, stojim vam na raspolaganju.

Pozdrav.

SABURO

Je l' moze da se takmicimo i mi sto imamo DLG modele?
Nikola | rcfly.in.rs

Milos 94

Takmičenje je za jedrilice na elektro-pogon.

Ali, u svakom slučaju si dobrodošao u revijalnom delu ali o tome ćemo nešto kasnije u okviru ove teme.

Pozdrav.