Malo sam utanjio sa radovima. Dosta vremena sam izgubio na one "sitne" radove koji oduzimaju mnogo vremena a krajnji rezultat vidljiv pod mikroskopom, pa demoralise.
Elem ipak nisam prestajao da radim. U medjuvremenu sam konacno smislio i napravio nosac za servo elerona. Verovatno ima misljenja da sam mogao drugacije/pametnije da uradim ali nakon mnogo razmisljanja, ovo sam nasao kao resenje (bilo jedno 4 dana razmisljanja i na kraju sat vremena posla). To se vidi na donjim slikama.
Ova metalna plocica od lima 0.8 mm (otprilike). Plocica je zalepljena epoksijem.
Za nju ce biti prisrafljen servo sa srafovima fi 2 mm. Nosaci za servo su napravljeni takodje od istog lima i to izgleda ovako:
I gledano od dole
Uska (desna), za sada izgleda ovako.
Napravio sam i napadnu ivicu za usku tako sto sam smirglao do besvesti lipovu letvicu 8x8, koju cu danas-sutra da zalepim (vidi se na slici, provizorno postavljena). Odradicu dodatna ugaona "ojacanja" napadne ivice tako sto cu trouglaste plocice od balze zalepiti izmedju par rebara i napadne ivice. Ovu napadnu ivicu sam bez veze isprojektovao.
Dalje, dok su radovi u radionici stajali, radio sam na racunaru: iskrojio sam oplatu i juce (konacno) isekao na laseru delove. Nisam stigao da proverim iseceno, ali sam pre toga bio odstampao na papiru pa isekao delove od papira i proverio: koliko sam video idealno se uklapa. Pa ce valjda i isecena balza (furnir oko 1.5) biti manje vise ukrojen. Ukoliko nekoga zanima evo link za pdf file koji je pripremljen (kao dxf) za secenje (M1:2)
https://www.dropbox.com/s/zjjdneysltjoeid/Oplate_Za_Laser_M1-2.pdf?dl=0