Teško je organizovati i takmičenje u F5J i Fun-Fly u istom danu, na istom terenu, i bolje je opredeliti se za Fun-Fly jer je tradicionalno na neki način.
U okviru toga mogu leteti i F5J jedrilice kao jedna od tačaka letenja. Šta god da bude ja ću doći sa mojim modelom., ali nisam razumeo gde će to biti?
Pošto se spremamo da aktivno krenemo na takmičarski nivo u F5J ove godine Pančevci su zakazali prvestvo Vojvodine u F5J u maju, i niko više ništa nije predložio. Dakle ostalo je na jednom jedinom RC takmičenju ove godine. To je ono bolje jedno neg nijedno, ili jedno ko nijedno. Tu neće biti nikakvog napretka. Nekada, u prošlom veku u bivšoj Jugi imali smo niz RC takmičenja u Sloveniji, Hrvatskoj i Vojvodini uglavnom. U Vojvodini su Novi Sad i Subotica imali godišnje po 4 takmičenja u F3J , dva u prileće dva u jesen. Sada je tako da ćemo imati takmičare ali nećemo imati organizatore. I tome se može doskočiti tako što će sami takmičari biti i organizatori...
Takmičenja u FAI-u se prijavljuju preko VSS najkasnije u oktobru za kalendar takmičenja u narednoj godini sa preciznim datumima održavanja. Ako neko želi ad organizuje međunarodno F5J takmičenje kod nas iduće godine mora da ga prijavi preko VSS najkasnije u oktobru ove godine...
Eto toliko od mene, Pozdrav svima od Slobodana