Main Menu

Пројекат М 1723

Started by presko, April 12, 2019, 10:31:11 PM

Previous topic - Next topic

presko

Поново брушење.

Чишћење од прашине.

И на крају прскање течним гитом из спреја.

presko

У наставку радова, прво сам модел пребрусио на мокро ...

... да би се указале грешке.
Потом сам наставио са урезивањем граница панела.

presko

Модел трупа сам поново препрскао течним гитом из спреја и припремио га за даље радове.

На ред полако долазе детаљи. Неке од њих сам изрезао од авио шпера дебљине 1mm. То сам поново радио на ласеру.

presko

Радове сам наставио са припремом детаља за уградњу на модел. На све отворе сам налепио дно.

presko

Детаље, урађене од авио шпера, сам морао да натопим епокси смолом разређеном ацетоном (50%-50%), због каснијег брушења на мокро. Уз пут сам, с обзиром да сам радио са смолом, преостале незаштићене ивице на моделу трупа заштитио композитом, епокси смолом и стакленим платном од 163gr/m2. Ово сам урадио на обе половине модела трупа.

presko

По сушењу смоле, пребрусио сам ивице, гитоване површи и нанео један тањи слој течног гита.

presko

Дошао је тренутак за новитет у мојој моделарској активности.
,,3D" штампа.

С обзиром да сам већ има прилике да се сретнем са овом технологијом на аматерском, нама доступном, нивоу нисам био задовољан квалитетом одрађених површи. С тога сам одлучио да не радим цео модел овом технологијом већ само поједине делове. Други разлог је и цена овога, а гитовање и брушење ме и овако чека.
Урадио сам чело трупа где ми је био важан тачан облик.

Такође сам урадио и шкрге за хлађење на трупу.

Међутим, ове детаље нећу директно уграђивати у модел. Помоћу њих ћу, када их додатно средим, направити алат за ливење истих од епокси смоле, пошто њих има доста по трупу.

Делови су рађени од ,,ABS" пластике пошто она може да се лепи, гитује и фарба.

Stanko BG

Nema šta, Prežo - od oba sveta si iskoristio mogućnosti i praviš odličan kapotaž.  (res)

presko

Да бих задовољио своју радозналост, испробао сам, прво, како ,,леже" основна боја на ,,3D" штампу, ...

... а потом и течни гит.

Све је испало добро.

presko

После краћег излета у ,,3D" штампу вратио сам се уградњи детаља у модел трупа.

presko

presko

presko

Поново полирање и поправака жљебова између панела.

presko

И даље гитовање, брушење, прскање течним гитом.

Послу сам прикључио и моделе за израду алата за шкрге за хлађење на трупу.

presko

Немам ништа посебно да кажем. Слике говоре све.