Радове сам наставио на преградама на масци за хладњак.
Балза је врло незгодна за завршне фарбарске радове. Има изражене годове и порозна је, упија боју и има пуно посла док се не оствари квалитетна површ.
Да бих избегао малтретирање око овог (гитовање, брушење итд), одлучио сам да преграде „епоксирам“, да их са обе стране пресвучем композитном кором, са по два слоја стакленог платна од 50gr/m
2 и епокси смолом. Ово радим између два стаклене плоче тако да су остварене површи глатке као стакло.
За почетак сам морао да припремим стаклене плоче, да их добро оперем и очистим од давних предходних радова.

Потом сам одмерио радну површ.

Следећи посао је био мазање стакла одвајачем. Користио сам одвајач на бази воска.
Восак се крпицом нанесе на радну површ, сачека се петнаестак минута да се осуши, а онда се другом чистом крпицом исполира. Ово сам поновио три пута.

Припремио сам платно.

Потом сам припрмио смолу. У први слој сам, који иде до стакла, убацио микро балон, да бих му повећао густину и испунио текстуру платна и остварио глаткоћу површи.
.

Као што сам већ рекао, намазао сам први слој смолом помешаном са микробалоном.

Потом сам поставио једно по једно платно и натопио их чистом смолом.

Преграде од балзе сам једну по једу мазао смолом и постављао на платно.

Када сам ово завршио, смолом сам намазао и другу стаклену плочу и поставио стаклено платно.

Смолом сам намазао и преграде од балзе.

Потом сам пажљиво преклопио плоче.

На крају сам стегама добро притегао плоче да истиснем вишак смоле и обезбедим квалитетну површ.