📌 Gde letimo (lokacije)

Started by SABURO, March 18, 2026, 01:45:14 AM

Previous topic - Next topic

SABURO

Ako imate neku lokaciju gde letite, možete je podeliti ovde.

Korisno je napisati:

• mesto / lokaciju
  • kakav je teren
  • da li ima ograničenja ili problema

---

Može pomoći drugima da pronađu nova mesta za letenje ili da se lakše organizuje okupljanje.

Ako imate slike ili mapu lokacije — slobodno dodajte.
Nikola | rcfly.in.rs

SABURO

Nikola | rcfly.in.rs

SABURO

Dzonijeva livada, prosle godine u leto '25 :) @MilosB i ja 'vatamo termale
Nikola | rcfly.in.rs

SABURO

Da ne ispadne da smo samo po livadama, obišli smo i Aerodrom 13. maj — mesto gde je većina nas napravila svoje prve korake i za koje nas vežu posebne uspomene. Usput, malo zalegao pod model da doteram High Speed iglu, kako dolikuje modelarima na 13ci :D covece kakav osecaj leteti 4T motor posle pauze od ko zna koliko godina..
Nikola | rcfly.in.rs

ivanmagd

Nikola, sjajan model! prava stvar, a tek sletanje! Kao da se igras sa njim kad slece...
Nazalost vecina modelara danas leti 'za sebe' po nekim livadama i zabacenim mestima, ko gde moze.
Zao mi je sto Beograd kao predstonica nema aero modelarski klub koji bi se izmedju ostalog bavio i mestima predvidjenim za letenje modela.
Nasao bi se sigurno jos po neki modelar rad da iznese modele na vetar i sunce...

Sjajne fotke!

Uzivajte!

SABURO

@ivanmagd to se u potpunosti slazem, nazalost Beogradski i modelari iz okoline Beograda nemaju gde adrekvatno da lete svoje modele, tacnije modele koji zahtevaju poletno-sletnu stazu. Kada razmislim, rekao bih da je to mozda i glavni razlog zbog kojeg sam presao da letim jedrilice, koje zapravo ne zahtevaju pistu. Tako da se snalazimo po livadama u nadi da nas neko nece oterati..
Na 13ci smo dobrodosli, nista se nije promenilo, naravno uz postovanje propisa u kojoj zoni smemo da letimo modele.
Razlog zbog kojeg ne odlazimo tamo je taj sto s godinama i obavezama, imam sve manje vremena tokom dana kada bih mogao da odem da letim, a obzirom da je tamo prilicno aktivno sa ULL avijacijom, obicno se preklapamo s njihovim aktivnostima.. pa kako ne bismo leteli u isto vreme i izazvali neki incident, bolje je da odemo na neki pasnjak.. S toga motorne modele letim ponekada, na veliku zalost. Jer mi zaista nedostaje takav vid letenja.
Nikola | rcfly.in.rs

SABURO

@ivanmagd Ah da, model jako lepo leti, do duse samo taj dan sam ga leteo, zbog onog problema sa auspuhom. Naime, na tu temu, trebalo bi uskoro da mi stigne nov auspuh, pa cu probati da ga poteram ove godine ponovo :)
Sve u svemu, jako sam zadovoljan modelom :)
Nikola | rcfly.in.rs