Author Topic: Razradjivanje i stelovanje motora  (Read 36820 times)

Offline Dakyle

• Jr. Member
  • **
Re: Razradjivanje i stelovanje motora
« Reply #45 on: March 24, 2011, 04:08:32 PM »
Sve je moguce, ali prvo probaj sa stelkom...pa tek onda. ako stavis crevo na auspuh onda je stelovanje sasvim drugacije-obicno tada motor trazi siromasniju smesu

Offline azoran

• Jr. Member
  • **
« Reply #46 on: March 24, 2011, 07:59:26 PM »
Pozdrav svima,posto sam ja totalni pocetnik u ovim vodama imam jedno pitanje za iskusne clanove a vezano za kucno pravljenje goriva.Video sam da postoji vise nacina (procenata) metanola,nitro-metana i ricinusovog ulja za pravljenje goriva,e ono sto me interesuje je sledece:gde da nabavim Nitro-metan i znate li koja mu je cena,i da li se pravi gorivo samo sa sa smesom ricinusovog ulja ,ili mora i sintetika ili moze samo sintetika i koja.

Offline jugamarko

• Jr. Member
  • **
« Reply #47 on: March 24, 2011, 09:45:52 PM »
Cistog nitrometana ima u Madjarskoj,moze se poruciti preko Adama.Ne znam kako ljudi nabavljaju metilalkohol?U vezi ulja ne znam,koristim za sad samo kupovno.

Offline kremic

• Full Member
« Reply #48 on: March 24, 2011, 10:59:05 PM »
Smesu goriva sa cistim ricinusovim uljem napravi ako ga koristis u 2T motorima.

Takodje mozes i za  2T motore da koristis smesu ricinusa i sintetike u procentu 50/50.

A ako pravis smesu za 4T motore, najbolje da bude cista sintetika, mada moze i ricinusa da bude u smesi od 3-5%.

Sinteticko ulje mozes kod nas da nabavis u Mass Company (http://www.mass.rs/), i potrazi Motul Micro 2T ulje.

Offline jugamarko

• Jr. Member
  • **
« Reply #49 on: March 25, 2011, 04:23:22 PM »
Ipak je izgleda bilo do hladnog vremena(nisam znao da to toliko utice,mozda mi je trebala i toplija svecica) i malo bogatije smese(ja rekoh da cuvam motor) pa motor nije imao snage,danas je bilo oko 20c i motor je bas dobro radio.A i gorivo u predhodnom rezervoaru je bilo sa dna kante tako da je mozda i to uticalo,eto vise faktora se namestilo,ubuduce cu gorivo sa dna kante da mesam sa novim.Ima dosta faktora koji uticu na rad glow motora,malo je lakse sa elektro,ali volim zvuk i miris glow motora.

Offline alpha

• Full Member
« Reply #50 on: March 05, 2012, 05:56:23 PM »
Imam problem sa motorom.U pitanju je motor GXR 28 na kyosho modelu.Motor upalim i prima gas do pola preko toga se odmah ugasi.Probao sam sa stelovanjem ali maksimalno sto sam uspeo je gas do pola i preko toga gasenje.Sta moze da bude problem? mmmm

Offline fifti

• Pocetnik
  • *
« Reply #51 on: March 05, 2012, 06:27:00 PM »
Imam problem sa motorom.U pitanju je motor GXR 28 na kyosho modelu.Motor upalim i prima gas do pola preko toga se odmah ugasi.Probao sam sa stelovanjem ali maksimalno sto sam uspeo je gas do pola i preko toga gasenje.Sta moze da bude problem? mmmm
isti sam problem imao i ja sa Evolutiono. .46,  nisam resio problem,  ali mislim da je do karburatora.

Uploaded with ImageShack.us

Offline alpha

• Full Member
« Reply #52 on: March 05, 2012, 08:22:56 PM »
Moguce je.Videcemo sta ce reci iskusniji.Ako uopste odgovore?!

Offline Dejan Dobricki

• Full Member
« Reply #53 on: March 05, 2012, 11:14:24 PM »
verovatno ti je problem igla gasa(hi) ili samo stelovanje smese koje ide preko nje, jer od lera pa do pola gasa da tako kazemo ulogu u smesi igra ler igla ,a u tom opsegu ti nemas problema,  preko pola gasa je zaduzena takoreci HI igla.
nikad ne zaboravi fals vazduh, ocisti karburator od dlacica ona mala od maslacka pravi problem i naravno gorivo

poz

Offline magic

• Hero Member
« Reply #54 on: March 06, 2012, 08:08:37 AM »
Pitacu i ja danas Vjeku, on se dosta zanimao tim modelom ranije. Sada kada si pomenuo da imas problem sa stelovanjem, iz malog mozga mi se javlja da je Vjeka mozda na tom tipu motora, a mozda i na nekom drugom stvarno ne znam, imao problem sa stelovanjem. Mislim da je u pitanju dihtovanje igle gasa i secam se da je resenje bilo vrlo jednostavno, tipa podloska, gumica ili drugi sraf, nista komplikovanije. Upravo ono sto je rekao Dobricki, negde vuce fals vazduh, prekontrolisi ga.

Ja ga nisam palio jer me motor svakako nije zanimao, da je model ostao kod mene isao bi na struju.

poz
Veljko

Offline alpha

• Full Member
« Reply #55 on: March 06, 2012, 12:02:30 PM »
Ok drugar.Cekam da se javis ako nesto vise saznas.Pozdrav

Offline magic

• Hero Member
« Reply #56 on: March 06, 2012, 02:49:29 PM »
Cuo sam se sa Vjekom, nije bilo problema na tom tipu motora nego na 2,5ccm koji je na TR15. Isto tako rekao mi je da je ta verzija OK, prva verzija od 4,5ccm sa plavom glavom je bila losa, ova sa crnom je OK.

To na TR 15 se jela neka gumica kod igle gasa, pa je on stavljao silikon. Proveri sve igle kako stoje i da li se mozda javlja neki luft negde, moguce je da je model poduze negde stajao i da se neki dihtung pojeo od stajanja.

poz
Veljko

Offline dule

• Moderator
  • Jr. Member
« Reply #57 on: March 06, 2012, 09:27:20 PM »
svecica za zamenu

Offline alpha

• Full Member
« Reply #58 on: March 06, 2012, 11:29:04 PM »
Menjao sam svecicu.Nije do nje.

Offline alpha

• Full Member
« Reply #59 on: March 07, 2012, 11:22:01 PM »
Problem je resen.Fals vazduh je bio najveci problem jer karburator nije bio zategnut na motoru. (yay) ()-()