Main Menu

Virtuon kartica

Started by mitanis, March 26, 2009, 04:33:34 PM

Previous topic - Next topic

mitanis

Ako neko ima virtuon visa karticu neka mi pomogne kako ide postupak narucivanja na hobikingu preko nje

MEPHISTO

Где си закочио?

MEPHISTO

Ех, нисам ни приметио, јубиларни 200-ти пост ово беше, нисам ни приметио... 26aa
Дакле mitanis, где је запело?

mitanis

kada odem na hobiking, registrovao se i sve to odradio
napravio porudzbinu i ona je na cekanju
gde unosim podatke od kartice znaci racun i kod od 3 br

MEPHISTO

Забатали ту поруџбину која је на чекању.

1. убаци у корпу од почетка све шта хоћеш (пази да имају све на лагеру - stock 1 или више)

2. притисни buy now

3. даље иде све према упутствима

Подразумева се да си регистрован на Хоби Кингу, али и на Cashoo преко кога ХК прима уплате...

Yu-men

;namig
Sve sto zelis obelezis sa "Add to cart" i kliknes na VIEW CART >> pa na buy now >> uneses sve potrebne podatke i kliknes na Continue >> otvoriti se "Shipping and Payment details" u "Customs Declaration:" obelezis "other" a u "Payment method:" obavezno "Direct Credit Card Visa / Mastercard / AMEX + 2%" i kliknes ponovo na "Continue" otvara ti se lista robe koju porucujes, ako je to tvoja zeljena roba na dnu obelezis "Check this button after you have read and agree to the following" i kliknes na "Confirm & Pay" >> otvara se stranica "PaymentAsia" gde uneses svoju email adresu i kliknes ponovo na "Continue" >> otvara se "PaymentAsia Online Payment System"
gde unosis:

Password:
Name On Card:
Start Date:
Expiry Date:
Issue number:
CV2: ovde unosis ta tri broja sa poledjine kartice.

i kliknes na "Pay now" ako javi da je uplata bila uspesna popijes jedno pivce da smiris zivce i cekas da postar zazvoni na vrata za paketom u ruci.  :big smile

(pijemo)

P.S

MEPHISTO je bio brzi  (:sok:)
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Stanko

Potrebna mi je pomoc oko Narucivanja sa hoby kinga!Sledio sam kompletnu proceduru koja je opisana na forumu,registracija na cashoo i sve ostalo ali opet nista!Na stranici na kojoj se unosi nacin placanja nema  "Direct Credit Card Visa / Mastercard / AMEX + 2%" vec me direktno salje na paypall!Dali zna neko u cemu bi mogao biti problem!Hvala unapred..

Stanko

Ajd momci jel ima ko neki predlog! :sljus

Yu-men

;namig

Neznam sta moze da bude problem  mmmm, do skoro je sve radilo.
Mora da si nesto preskocio, pokusaj ponovo kao sto sam gore objasnio i mora da radi.

(pijemo)
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

misha

najverovatnije nisi nista pogresio jer zadnjih 10-tak dana ponovo nema direct placanja.
desava se pa ponovo puste. mozes da probas western union opciju placanja.
takodje ni kod lindigera prosle nedelje nisam mogao da platim
karticom vec sam morao da uplatim u banci na njihov tacun.

zgrujic

Ja sam porucivao neki dan i nisam video opciju za direktno placanje. Medjutim, svi oni koji imaju Master card ili Internet karticu Intesa banke mogu bez problema da otvore nalog na PayPal i da plate sve sto do sada nisu mogli. Samo treba da prilikom registracije odaberete zemlju Sloveniju ili BiH ili slicno, pa nece biti problema. Ostatak procedure je isti kao i za bilo kog drugog gradjanina globalizovanog sveta. Kartica mora da se verifikuje, a to je dosta lepo objasnjeno na sajtu PayPal-a.

Svi koji imate Visa Virtuon od Raiffeisen slobodno batalite to parce plastike... Na zalost tako je.

brainstorm

Samo da potvrdim da varijanta koju je Zgrujic preporučuje definitivno radi, ja jedino to i koristim. Pošto UH uvek uzima adresu iz accounta koji kreirate kod njih, nije bitno koja je adresa u PayPal nalogu.
Još bih dodao da je plaćanje preko PayPal-a definitivno i najsigurniji način plaćanja na Netu. Podatke o kartici zna samo PayPal a internet prodavac ih nikad ne vidi.
Pre neki dan sam video u Blicu čini mi se da je naša Ministarka telekomunikacija i ko zna čega još, najavila PayPal u Srbiji za sledeću godinu. Živi bili pa videli :-)

zgrujic

Quote from: brainstorm on July 08, 2009, 12:57:05 PM
Pre neki dan sam video u Blicu čini mi se da je naša Ministarka telekomunikacija i ko zna čega još, najavila PayPal u Srbiji za sledeću godinu. Živi bili pa videli :-)
Da nije mozda rekla Palmal ili palibrate?
Voleo bih to i ne samo to da docekam dok sam ziv al' se ne nadam!

A u medjuvremenu, dok nas ne provale ili prihvate, ostaje nam snalazenje i zaobilazenje pravila, da ne kazem hakerisanje i sitno laganje. Verovatno PayPal ne bi bio u obavezi da nam nadoknadi bilo kakvu eventualnu stetu! Zato savetujem svima da na racunu koji je vezan za karticu drze samo onoliko novca koliko ce potrositi u sledecih dan dva. Ako nema para na tom racunu niko vas preko interneta ne moze pokrasti. To je najbolji vid kontracepcije!

brainstorm

:_D

Nije palmal, nit' je palibrate nego sa visokog mesta gospođa ministarka Jasna Matić poručuje:
"Na konferenciji o Internetu, ministar za telekomunikacije Jasna Matić izjavila je kako je planirano da Srbija bude uključena u sistem za plaćanje preko Interneta "PayPal" 2010. godine. "

Presuzeto sa B92: http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?nav_id=365287

zgrujic

PayPal ima dve vrste korisnika. Oni koji samo mogu da kupuju i oni koji mogu da kupuju i prodaju. Ako zelis da budes prodavac ti tamo lepo kliknes gde treba i za 10-ak minuta mozes da prodajes robu sa svog sajta. Medjutim, spisak zemalja iz koje moze biti prodavac je kraci od celog spiska! Ako ne dobijemo status kao zemlja da mozemo da budemo prodavci onda za nasu ekonomiju nema vajde od PayPal-a! Cak ce doci do povecanja deficita... Mnogo nasih sposobnih ljudi bi imalo sta da proda na svetskom online trzistu, ali za nas se ta trgovina ne isplati jer nas ubijaju provizije ostalih procesora online placanja i nizak nivo poverenja kupaca u te ostale payment procesore.

Status prodavaca bi bio koristan za mnoge nase modelare jer bi svoje nove/stare/polovne modele mogli da prodaju i naplate nekom iz bilo kog dela sveta...

Elem, odvede me prica sa teme, mozda bi moderatori mogli da preciste ovaj topic i ostave samo par korisnih postova...