Main Menu

Letenje u Vlasotincu !!

Started by modelar, May 12, 2009, 08:21:51 PM

Previous topic - Next topic

zgrujic

Dok je ova vlada tu nema problema! Imamo vezu:
http://rcfly4um.org/index.php?topic=1044.msg10925#msg10925

Sala na stranu, nemaju oni vremena da se bave modelarima. Ove godine smo imali, koliko se ja secam, samo jedan incident sa helikopterom kod DeltaCity-ja i to nije stiglo do suda ili policije. Ovo je senzacionalna vest, a nije ni blizu po tezini i ozbiljnosti radnickim protestima sirom zemlje. A tek koliko ljudi strada od kerova lutalica, pa ni taj problem nije ni blizu da bude resen.

Ako vlasnik tog modela ima iole modelarskog morala javice se i nadoknaditi stetu. To je najbolje resenje za sve. Nema suda nema problema.

fenix

Kako su skupi ovi modeli  :_D ja imam slican ovoj alfi dajem ga u pola cijene mislim nekom od ovih novinara kakvi strucnjaci za dramatizaciju sta bi da je ne daj boze  pao neki putnicki  ili vojni avion od toga bi napravili da je nosac aviona pao...sva sreca pa niko nije povrijedjen u svemu ovome.O tome da li ce donijeti neki zakon tj.uvesti propise za RC modele nakon ovoga slucaja je jos rano davati bilo kakve zakljucke.Znamo da ima i bitnijih zakona koje treba donijeti a jos nisu doneseni ali sudeci po dosadasnjim uvijek prvo donesu i to expresno neke sporedne nazovi od krucijalnog znacaja za narod konkretno u ovom slucaju niko ne smije da vas bije mi smo tu da vas branimo i stitimo od RC modela  da se vidi kako se nesto radi a oni bitniji mogu da cekaju.Volio bih da ne donesu u skorije vrijeme bilo kakve zakone ali ... uvijek postoji ono ali...A vama svima u buduce zelim sretno polijetanje i naravno slijetanje gdje god letjeli... (<--)
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

GILE

Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

Fly_boy

Ja iskreno mislim da bi svi trebali da letimo kako ne bi nikom pravili probleme i da se pridrzavamo nekog "kulturnog" letjenja i onda nece biti straha da li ce postaviti neka cudna pravila ili zakoni.
Ko se bude drzao nekog osnovnog pravilnika, nece mu biti problem nikakvo novo pravilo niti zakon.  :pop: :pop:

Pozdrav.
Ivancevic Veljko (Mrcha) live's for today because yesterday's over and tomorrow may never come!

Sava

mmmm Vidim ja da ce u Mitrovicu stici novi modelar, samo sto ce ovaj leteti sonu stranu zida  :_D
ex pseudonijum: licider

magic

Taj sto je "leteo" sigurno ni ne zna za ovaj forum i neka pravila ponasanja sa modelima. Bio je sajam automobila i znam da je Vjeka prodao par Alfi od Zajka, ko zna gde su zavrsile  :sljus.

Polako se blizi trenutak da cemo i mi medjusobno morati da uvedemo vrlo jasna pravila. Svakog dana nas je sve vise (i samo neka je tako) ali nezgoda samo vreba iza coska. Jedan od razloga sto sam pobegao na 2,4GHz je taj sto se moze desiti da na vrlo malom rastojanju lete 2 modelara a da ne znaju jedan za drugog, narocito na nasipu  ")! Ili dodje neko nov na aerodrom i upali stanicu a meni padne Extra od 2m ... Isto tako, pre nego sto pocetnik poleti u drustvu trebao bi vec da ima neki broj letova sam i da neko iskusniji na odredjeni nacin (ne materijalno) garantuje za njega. Branekovo letenje za vikend, koliko god njemu i njegovim prijateljima izgledalo uzbudljivo, je bio jos jedan otvoren poziv za nevolju. Cini mi se da cemo se svi opametiti tek kada se nekome stvarno i desi nesto lose. Sta da je model zavrsio u necijim kolima i napravio stetu, bilo bi "izvini", ali na izvini ne bi moglo da se zavrsi nego lovu na sunce bato pa ... ne kritikujem braneka jer se secam da sam i sam bio uzasno nestrpljiv da poletim prvi put, ali sam to uradio tako da niko ne bude ugrozen, sem mog automobila  :hehe

poz
Veljko

Fly_boy

(--<<--)
molim a ono kad letis iznag glavaa......
ha, pa ti dodjes gajbu pivao ovdje nestrpljivi  ()-()
(har) (har) (har) (har) (har) (har)
Ivancevic Veljko (Mrcha) live's for today because yesterday's over and tomorrow may never come!

kremic

Quote from: GILE on May 13, 2009, 05:43:56 PM
Dal neko zna ovu jedrilicarku da joj se bar neke sitnice objasne
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=65050&sectionId=56

Da, mozes je naci u Leskovcu, u Aero klubu "Sasa Mitrovic", pa joj slobodno objasni sta zelis i sta treba.

magic

Quote from: Fly_boy on May 13, 2009, 08:30:29 PM
(--<<--)
molim a ono kad letis iznag glavaa......
ha, pa ti dodjes gajbu pivao ovdje nestrpljivi  ()-()
(har) (har) (har) (har) (har) (har)

Ali zato od mojih modela pri sletanju jos niko nije bezao ili se bacao na zemlju ...  (:beer:)
Veljko

Fly_boy

hahahahahahahah :)aplauz
sto jes jes (res)
(work) sam ja na tome sad je mnogo bolje  (<--)
ali ipak ne letim nikome iznad  :sljus
(giveup) (giveup) (giveup) (giveup) (giveup)

uzvarb

ja stvarno neznam sta da kazem.... Ta je strucna do  (___). a odatle liftom i ordopedskim pomagalima.....
Jao ja jednostavno nemogu da se ne nerviram i cutim... Gaji bre Vlasotinacke curke gusko jedna strucna....
Ja bi to tukao kao i one novinare, pa za dva dana ce to narasti u boing 747 ako ovako nastave. Drma mu se mozak a ne kuca..... joj idem ja sad bensendin da opicim....
ne ne decko tako se ne prave eroplani, taj avion nikada nece poleteti...

Lazo

Eve je stručna proceniteljka vazduhoplovnih i tektonskih poremećaja:
Telefoni Aero Kluba SAŠA MITROVIĆ u Leskovcu su: 016/54-481 , 016/242-942 kontakt osoba Svetlana Mitrović.

Da budemo načisto, naravno da niti odobravam niti opravdavam nikakvo BANZAI letenje ko-kako-i-gde-stigne. Ali autoritativno od Alfe pravit Boeing, i ispod toga se potpisati kao "profesionalni jedriličar"... Malko je, kanda, previše. Sada samo fali kampanja prikupljanja dobrovoljnih priloga za sanaciju temelja i kompletnog pokućstva "napadnute" kuće. Ama, nije mi majka priroda podarila đon-obraz, ali garantujem da bih pare namlatio.

Nego, bez nastranih šala, svi mi bi morali da maksimalno utičemo na sve oko sebe, da ovaj naš prelep hobi zašzitimo od samih sebe. Ali, i od ovakvih "profesionalaca" i "sveznajućih" novinara. Da vas podsetim, takvi papani su i mnogo gore i opasnije događaje zapodevali, a kamo li hajku i slobodan odstrel na tamo-neke RC modelare sa smrtonosnim Alfama punjenih sa visoko-brizantnim ikancerogenim gorivima, koja, pored ostalog, izazivaju ptičji, svinjski i RC grip, koprivnjaču, devojačko ludilo i, zamislite samo, perut... Ne bih da im više besplatno dajem ideje. Neka plate u vrednosti jedne Alfe, pa da razgovaramo.

Za kraj, jedna dooobra misao jednog mnoooogo pametnijeg od Gileta (dobro de, i od mene). Daklem, neki si ga tamo Ajnštajnović je rekao:
- Kosmos i ljudska glupost su beskonačni, s'tim da za kosmos nisam siguran.
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

magic

Quote from: Fly_boy on May 13, 2009, 08:36:21 PM
hahahahahahahah :)aplauz
sto jes jes (res)
(work) sam ja na tome sad je mnogo bolje  (<--)
ali ipak ne letim nikome iznad  :sljus
(giveup) (giveup) (giveup) (giveup) (giveup)

Vala jes radio si, moram da priznam, video sam ti klip na youtube  :)aplauz, mogao i bi sam da ga okacis pa da i drugi vide, da budemo svi opusteniji kada budes leteo u BG sledeci put  ()-()!

@novinari

A sto se novinara tice, ja nazalost zbog mog posla imam dosta kontakta i sa njima, mnogi ne znaju ni copy/paste da urade kako treba a kamoli nesto komplikovanije. Svaka cast malobrojnim izuzecima.

poz
Veljko

fenix

Kako rastu cijene Alfe sad se krecu od 5 do 7 hijadarki ali euricha  :)aplauz  :sljus  :_D Ovo  postaje malo zabrinjavajuce.Sad kad nas vide na livadi sa jedno 10 do 20 modela puta ova cifra  mmmm  ima da bude hajka na nas  lol Čudo su mediji pogotovo sa ovih prostora...
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

batans

Novinarske budalastine, ni zvucna imena (B92) ni lokalni izvestaci nisu "spaseni". Nekada su za sebe govorili da su univerzalne neznalice, a danas su se dobacili samo do zute stampe mada o sebi imaju jako visoko misljenje. Nego oni kao i mnogi eksperti poput ove nesrecne jedrilicarke od svojih gluposti nece pobeci i nosice to svoje breme. Mi cemo naravno i dalje da letimo i lepo se druzimo. Medjutim stoji jedna opaska. Do nedavno tesko da nas je bilo 20-30-tak u celoj Srbiji. Modelarilo se starovremski, uvek uz nekog ko vec zna, a model nastaje od listova balze iz CVM-a. Svaki detalj od izdrade do letenja se proveravao i modeli su opet padali. Danas, kao u ostalom i u drugim obalastima je sve nekako instant. Avioni se kupuju gotovi, radoznalost je velika, obavestenost ili pozajmljeno iskustvo nikakvo, dosta samouverenosti, stice se utisak da su mnogi nasi drugari veoma vesti mada se tek dve ili tri godine bave modelarstvom. Verujte mi, ja sam u ovome evo punih dvadeset godina i uveren sam da se modelarstvu mora prici sasvim ozbiljno, smireno, sa mnogo paznje. Niti su ovo igracke, niti je ovo tek pustanje aviona. Mislim da su najvecoj neprilici modelari iz "unutrasnjosti" kako se to obicno kaze, pa bih sada uputio poziv svima, onima koji su vec ovladali modelarskim vestinama da nesebicno pomognu i budu otvoreni za sva pitanja i za svakoga ko bi da nesto vise sazna, i onima koji su kupili vec drugi model, napredniji od onog prethodnog da se sa puno paznje odnose prema modelarenju i da pitaju za sve sto ima pricinjava i najmanju nedoumicu. Ako se ista oslanja na prethodna iskustva onda je to sigurno vazduhoplovstvo. A letecemo mi jos.
                                                                                                                                                                     Bata Stepanovic.