Main Menu

Pozdrav iz Valjeva

Started by Miki Va, May 17, 2009, 03:59:59 PM

Previous topic - Next topic

Miki Va

Pozdrav svima ! Kako red nalaze da kazem nesto o sebi  :D.
Zovem se Miodrag Butarac imam 40g i zivim u Valjevu .Modelarstvom sam poceo da se bavim od IV razreda osnovne i imao sam srece da sam proputavao veci deo bivse Juge sa A.K "Krusik" po raznim takmicenjima sa raketama,raketoplanima i A1 .Kasnije preko "ukontrola" polako se napredovalo.Svoj prvi RC model nabavio u 8 razredu bese to graupnerov model "amateur" sa motorom tajfun 1.5 ccm a leteli smo ga sa klupskim poluispravnim uredjajem - Simprop na 27mhz .Bilo je to lepo i bezbrizno vreme rc modelarstvo je tad bilo stravicno skupo ali smo se ipak nekako snalazili i super se zabavljali ali kasnije posle vojske (90-te) zbog okolnosti u kojima smo svi ziveli sve ovo sam zapostavio (ne sasvim ali prilicno) ali eto pre par godina prijatelj je video moju asw 17 u nekom cosku i zapalio se za rc modele a samim tim vratio i mene u stare vode  :_D i ponovo se aktivirao !

U Valjevu nas ima 5,6 aktivnih letaca medju kojima bih istako svog velikog prijatlelja i sjajnog modelara Ivana Delaca koji nam je svima tehnicka podrska, i bez koga bi modelarstvo u Va bilo prilicno unazadjeno (da ne kazem mrtvo).Pored njega tu su i Dusan Matijasevic (drugar koji me je vratio na pravi put  :big smile) Dule Milosevic (penzionisani pilot gazele) koji je ubedljivo najzagrizeniji - leti svakodnevno i leti i zimi i po kisi i snegu inace odlican letac i dobar drug a poslednji zarazeni je upravnik aerodroma "Divci"  - Pele koji je gledajuci Dula svakodnevno i sam napravio svoj prvi rc trenazni model, nabavio rc uredjaje i sad vec odlicno barata modelom  :mhm)

Sto se tice moje ergele trenutno imam jedan model trener 40 (1600mm raspon) sa motorom asp 6 ccm i jedrilicu asw 17 (2.30 raspon) koja ceka da napravim nova krila  (fiu)  jos dosta nekih polukompletnih modela , motora itd.

Moj je plavi ,crveni je od Dula Matijasevic

Toliko od mene ,nadam se lepom druzenju sa ostalim clanovima a pozvacu i moje da se pridruze forumu i da svi damo doprinos na sirenju i omasovljavanju ovog prelepog hobija.

Miki

SABURO

Pozdrav Miki i dobro dosao na forum.

(poz)
Drago mi je sto cemo biti jaci za par clanova iz Valjeva.

Modeli su Vam odlicni, kao i ta travnata pista koja je kao tepih...mnogo mi se dopada
(res)
samo tako nastavite.

(pijemo)

Nikola | rcfly.in.rs

Yu-men

Dobrodosli  (pijemo)

Veliki Pozdrav iz Lazarevca za prelepo Valjevo i sve njegove RC-modelare.

(thumb)
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Miki Va

Hvala momci na lepim recima (pijemo)

GILE

Sve cestitke za vase prikljucenje na forum sa zeljom da se skorije vidimo na nekom skupu uzivo (pijemo)
Pozdrav od Gileta
Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

Miki Va

Hvala Gile ! svakako cemo se upoznati  :mhm i boze zdravlja organizovati neko druzenje !

()-()

Sava

:)aplauz Pozdrav za stare drugare od Mitrovcana i dobro nam dosli.Nadam se i nekom skorijem vidjenju. 4e
ex pseudonijum: licider

zgrujic

Ako sam dobro razumeo leti se u Divcima? Koliko cesto se skupljate i u koje vreme? Ja sam iz Pocute, pa cesto samo prodjem kroz Divce na putu kuci, a mogao bih da napravim pauzu, a i neki let...

Pozdrav i drago mi je da ste se prikljucili!

Miki Va

@Licider
Hvala Savo veliki pozdrav i vama od Valjevske ekipe   ()-()

@Zgrujic

Da dobro si razumeo ,letimo na sportskom aerodromu Divci  :mhm , inace skoro svaki vikend neko od nas leti ,kad god nam dozvoljavaju vremenski uslovi i nema previse aktivnosti velike avijacije (ume cesto da bude guzva dole zbog obuke za mot. pilote pa onda pauziramo) a kao sto vec pomenuh Dule Milosevic i Pele (upravnik aerodroma) su tamo svakodnevno i ako ne rade obuku (za motornjake) oni lete modele  :big smile.
Svrati slobodno kad si u prolazu pored aerodroma  :mhm

(pijemo)

vlada-r

vise se druzimo na vojnom poligonu peti puk nego u Divcima.