Main Menu

Zasto volim modelarstvo

Started by coka, May 28, 2009, 01:12:54 AM

Previous topic - Next topic

coka

Budimo iskreni, jedino pravo letenje je letenje sa f3a modelom.
Ti predivni modeli lete prelepo…
A to mi nedostaje od kada sam pre godinu dana dezintegrisao moj stari F3a.
Jos uvek pamtim taj pad.
Toliko sam bio siguran u taj model da sam njegovo letenje dozivljavao kao svoje produzene ruke.

Od tada razmisljam kako ponovo da dodjem do takvog modela, po mogucstvu dimenzija 2x2 (razmah krila 2m, duzina trupa 2m).
I muskarci ponekad lice na zene.
Zasto?
Pa lecimo se sopingom.
I tako kupim pre nekoliko nedelja IMPACT od firme c-arf (www.c-arf.com).
Razmisljao i mozgao ja kako da mi stigne iz Nemacke, avion nije mali, kada mi pre desetak dana stari drugar Gogi iz Leskovca rece da on cesto ide u Svabiju i to kombijem.
Pre dva dana javi mi se on da je krenuo, a ja ne mogu da verujem.
Veceras, kada sam se vratio iz Novog Sada, zvoni telefon, kad ono Gogi, sa granice, vraca se u Leskovac. Kaze kod mene je oko 1.
Avion ti se hladi u hladnjaci u zadnjem delu kamiona…rece.
Sada je 1.01, jutro, a mene kao da sto igala bode u zadnjicu. Sve nesto iscekujem…. Osecam se kao pred prvi poljubac pre mnogo godina, mozda cak i gore.
Probudilo se ono dete koje je iscekivalo poklon ili igracku.
Znam zasigurno da ove noci nece biti spavanja.
Volim taj osecaj koji me i nakon 34 godine bavljenja modelarstvom ne nepusta.
Znate li o cemu pricam?

saxpg

Dobro sroceno. Ja sam se okusao u nekoliko hobija do sada, ali RC je daleko najljepsi od svega sto sam probao... dobro mozda i skupljanje markica  je tu negdje  :hehe
Salu na stranu, ne znam sta mi pricinjava vece zadovoljstvo, kada napravim model i on poleti, kada stigne paket koji sam cekao, kada se leti opsteno sa prijateljima, pa cak i kad vratim model u zivot posle nekog dooobrog pada. Sve to ima svoje ali jedno je zagarantovano... puno lijepih momenata.

leonardofibonacci

Za mene je modelarstvo spoj tehnika, kojima sam se oduvek bavio. Nema niceg lepseg, kada slupas model, pa ga ponovo osposobis za let. A tek, kada poleti nesto, sto znas da si sam, iz nicega, stvorio . . .
Ipak se hobi zove RC MODELARSTVO, sto prvenstveno podrazumeva pravljenje modela, pa onda letenje istih. Naravno i letenje tu ima veliki uticaj. Izmedju ostalog, i to je jedan od razloga, zasto sam poceo da se bavim ovim hobijem.

Pozdrav. (pijanoo)
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!

kole

Modelarstvo je nesto vrlo svojstveno,  jer svi mogu da sutiraju loptu (igraju fudbal), ali svi ne mogu da lete modele!
Zato, ziveli mi modelari!
Aeroplan Jocika, vidi!

sasa

Quote from: kole on May 28, 2009, 12:11:16 PM
Modelarstvo je nesto vrlo svojstveno,  jer svi mogu da sutiraju loptu (igraju fudbal), ali svi ne mogu da lete modele!
Zato, ziveli mi modelari!

Ovo si lepo rekao...mislim na fudbal
Poz...sasa
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Yu-men

mmmm

Zasto volim modelarstvo ?

Zbog pravljenja i sklapanja raznih modela
zbog letenja sa necim sto sam sam napravio ili sklopio
zbog iscekivanja kako ce se sve to pokazati u vazduhu
zbog prirode u kojoj provodimo slobodno vreme leteci nase modele