Main Menu

Kojim poslom se bavite ?

Started by Yu-men, June 03, 2009, 11:13:15 PM

Previous topic - Next topic

Yu-men

mmmm

Ovo pitanje ne postavljam zato sto me zanima koliko ko zaradjuje.  (nene)

Znam da ovaj hobby nije nimalo jeftin.

Ali gde ima volje, ima i puta, tako da se uvek nadje poneki dinar ili euro koji moze da se ulozi u opremu i Avione :mhm

Pitanje postavljam zato sto vidim da se vecina Aviona rucno izradjuje, pa me zanima odkud vam vreme koje trosite na  izradu ovih prelepih Aviona.

Ja licno sam Monter Vodovodne mreze i radim na odrzavanju vodovoda, a u slobodno vreme uglavnom radim privatno kupatila i grejanja tako da mi vrlo malo vremena ostaje za ovaj prelep hobby i to malo (10-tak sati nedeljno) trosim na letenje jel smatram da se neisplati zapocinjati neki model sa tako malo slobodnog vremena.

Nije da necu da se isprsim za neki lep model, ali mi nije zadovoljstvo da sklapam i letim modele iz kutije, vec da ih sam pravim.

Imam nekoliko spremnih planova ali nazalost nimalo vremena da se posvetim njima, zato i postavljam ovo pitanje.

Kojim poslom se bavite ? (naravno ako nije tajna) i koliko vam vremena ostaje za ovaj hobby, kad se odbije posao, porodica i ostale obaveze.

Pozdrav svima.
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

MEPHISTO

Не бих директно одговорио на твоје питање, али ћу ти дати кратку хронологију мог садашњег пројекта.

Модел који правим је базиран на Зољици и исто је од стиродура. Осмислио сам га, негде у јануару ове године. Завршен је данас.
Радило се канстантно, дакле није било дужих пауза. Сваког дана по мало, пола сата, сат, некада и дуже. Викендом понекад оде и цела субота. Дешавало се по дан-два да не стигнем ништа да радим.

Модел сам правио од нуле дакле није АРФ или нешто слично. Дакле пет пуних месеци...

Много времена је отишло и на осмишљавање, што крупних ствари што детаља, затим испитивање појединих решења, испробавање итд. то одузима много времена. Када бих сада поново правио исти модел ишло би брже јер не би било дилема како шта урадити.

Ето, тако изгледа моделарство у мом случају са аспекта брзине прављења модела и количине и распореда потрошеног времена...

Matić Dragan

ovo mi je kancelarija  ;namig

a ovako obicno izgleda pogled iz nje

za sada zaradjujem dovoljno da mogu da zivim i finansiram dva malo skuplja hobija.

sto se slobodnog vremena, tice to bas i ne ide onako kako bih zeleo, ali tako je kako je. uglavnom subotom vozim motor a nedeljom na letenje. ostali dani kako kad.
ex pseudonijum: mat

sasa

Pa t iDragane i u ovom slucaju vozis na palice samo pod zemljom a ono nad zemljom
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

marko

WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

Yu-men

;namig

@ marko

jel to visis na svom  RC-modelu. :hehe  :_D
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Matić Dragan

Quote from: sasa on June 05, 2009, 05:06:28 PM
Pa t iDragane i u ovom slucaju vozis na palice samo pod zemljom a ono nad zemljom

6 ch, skoro identicne komande ;namig
ex pseudonijum: mat

Suvi

Ovo je moja kancelarija

marko

@ Yu-MEN

Jeste model, ali nije RC, nego je vezan! :sljus
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

Fly_boy

moja ja instistucija i moja kancelrija
hi hi hi
Ivancevic Veljko (Mrcha) live's for today because yesterday's over and tomorrow may never come!

leonardofibonacci

(nono)
Fotografija aviona i kokpita, ne pripadaju istom avionu.
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!

leonardofibonacci

- mislim, pripadaju istom modelu aviona . . .

Ozbiljno, letite li "AOP" ili "AOM"?
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!

Fly_boy

hahahahah letim aop aom aol aok aot
sve foker do fokera samo vise nisu yu neko 4o-aop 4o-aom 4o-aol 4o-aok 4o-aot
pozdrav
Ivancevic Veljko (Mrcha) live's for today because yesterday's over and tomorrow may never come!

saxpg

Ovo je moja kancelarija:

kao sto vidite, ja sam tu da pazim sta ovi rade
Quote from: Fly_boy on June 08, 2009, 11:20:38 PM
moja ja instistucija i moja kancelrija
hi hi hi
i ponekad ih  (kush)

Hi hi hi....

IVAN3D

Quote from: Fly_boy on June 09, 2009, 12:50:34 AM
hahahahah letim aop aom aol aok aot
sve foker do fokera samo vise nisu yu neko 4o-aop 4o-aom 4o-aol 4o-aok 4o-aot
pozdrav

Ja mogu da potpisem da on leti na tim registracijama, ustvari cekaj pa ja i potpisujem tim registracijama svaki dan! oo)) (yay) ()-()
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER