RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

prvi letovi

<< < (5/7) > >>

magic:

--- Quote from: GLIDER on April 22, 2008, 07:25:07 PM ---... razbija monotoniju!

--- End quote ---

Samo da ne "razbija" i modele  :D!

Ej "helikopterasi", da je Svevisnji mislio da je tako bolje ptice ne bi imale krila ...

Ma samo se salim, odnosno nemam hrabrosti da se i ja vinem u te vode. Samo vi skupljajte iskustvo a ja cu se jednog dana pridruziti  ;).

Pozdrav

Lazo:
Hoces hoces, znam te licno.

jrlotpi:
Da se predstavim ja sam Nesa iz bgd-a Koshutnjak ,letim model na nitro (JR ventura PRO-helidivision)
u ovom svetu sam nov 0d nove godine se zanimam a od marta i letim heli ,ne letim 3d letenje. Drugar  Dejan imao je par pokusaja letenja ali mu lezaj u motoru razvali stublinu tako da on ceka nov motor za(hirobo shutle zzx+)
Ja uglavnom letim kod mene u kraju imam stadion par puta sam isao u M Ivancu.Ovo vreme je sad bas bez veze mogli bi da se vidimo na nekom mestu da se i upoznamo samo da vreme dozvoli.
Sigerno se pitate da li sam imao pomoc ili savete oko helija jesam to su momci:Sale i Zoli

pozdrav  svima Nesa   

Zdravko:
Evo konacno i mog prvog leta. Moglo je i bolje, ali zadovoljan sam.
Nekoliko stvari je uticalo da to tako bude:

- visoka trava i kacenje repnog rotora
- blizina RTV predajnika (videlo se na servoima)
- 500m nadmorske visine sam malo vetra
- otezan kljnu sa oko 50g da se podesi CG
- nije trimovan heli
- Walkera je to i to 22E poznat po teskoj upravljivosti
- i najvaznije - moje neiskustvo

Mogao sam naci i bolje uslove za prvi let, ali bila je to odluka na brzinu.
Prvenstveno sam hteo da vidim da li ce heliju smetati nadmorska visina i jako RF polje.

SaleR:
Odlicno Zdravko!

Samo tako nastavi i bice sve bolje i bolje... Obzirom kako je bilo u pocetku ovo je stvarno odlicno pogotovo sto ti kazes da je to ipak samo Walkera22.

Sto se tice nadmorske visine od 500m tu nisi trebao da imas nikakve nedoumice i ne mozes da primetis nikakav drugaciji rad u odnosu na nizi teren.

Predajnik ti je verovatno i smetao obzirom da Walkerin i prijmnik, a i predajnik i nisu bog zna sta...

Pozdrav!

Sale

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version