Ama bas sve sto jedan pocetnik moze da pita!

Started by magic, October 13, 2009, 11:02:25 AM

Previous topic - Next topic

magic

Fenomenalan sajt kako za pocetnike tako i za one naprednije koji objasnjava mnoge osnovne principe rada svega i svacega na modelu.

http://adamone.rchomepage.com/guide.htm

molim moderatore da nekako ovo zalepe na vrh strane!

poz
Veljko

zgrujic

Quote from: magic on October 13, 2009, 11:02:25 AM
Fenomenalan sajt kako za pocetnike tako i za one naprednije koji objasnjava mnoge osnovne principe rada svega i svacega na modelu.

poz

Posto se ovaj post-topic pojavljuje dva puta molim moderatore da jedan obrisu. A magic samo napred!

magic

Quote from: zgrujic on October 13, 2009, 04:19:34 PM
Quote from: magic on October 13, 2009, 11:02:25 AM

poz

Posto se ovaj post-topic pojavljuje dva puta molim moderatore da jedan obrisu. A magic samo napred!

Dobro bre Zorane, pa zar ti mislis da je kod mene bilo sta slucajno u zivotu   ;namig?

Namerno sam ga postavio i u glow i u elektro odeljak posto da sam ga postavio samo u jedan verovatno ga svi (pocetnici) ne bi procitali, pa opet udri sa pitanjima po nama, a kako su u linku opisane stvari vezane i za glow i za struju onda je bilo logicno da se ponovi na oba mesta.

moderatori nista ne brisite!

poz
Veljko

zgrujic

A topic/kategorija sa uputstvima za pocetnike? Ti si dosta toga korisnog pisao, ali sve je razbacano... Ne moraju svi textovi da budu tamo, moze prosto da se stavi naslov i link pa nek skacu...

misha

Mada nije ovde mesto (izvini magic) mislim da bi trebalo otvoriti novu
RUBRIKU koja bi se zvala ZA POCETNIKE i bila vezana generalno
za pocetnike bez obzira da li se radi o struji,gorivu ili bilo cemu drugom.
Mozda bi im bilo lakse da se snadju i dosju do potrebnih informacija,
a opet sa druge strane ponavljati topike (tipa podesavanje tezista, trimovanje modela)
u glow, elektro, jedrilice, pa sve to u podrubrikama itd mislim da nije potrebno?
magic je uradio dobru stvar, a ostalo je na moderatorima
pozdrav

zgrujic

Skola/Uputstva za POCETNIKE i ne samo pocetnike (procitati obavezno radi vase i nase bezbednosti)

cane

duke

ja kao pocetnik sam postavio piitanje ali mi ga je neko izbrisao .... why?

Uros123

Moze li neko da mi kaze po kojem se kriterijumu bira ESC u odnosu na motor i bateriju ?

Pozdrav,
Uros
Ucenik II godine Vazduhoplovne akademije u Beogradu, clan zemunskog Aerokluba "Franjo Kluz"

nedbojsa

Ajde da ja probam da ti odgovorim ESC biraš tako što pogledaš specifikaciju koliko motor može maksimalno da povuče ampera prilikom rada i kupiš ESC sa barem malkice većim brojem Ampera nego  što motor može da povuče tokom rada, a poželjno je da ESC može da povuče i daleko više ampera nego što motor može da povuče kako bi se manje grejao! Ista priča je i sa baterijom uvek da ima par Ampera više nego što je u stanju motor da povuče. Dakle ESC i baterija se biraju, kupuju u zavisnosti od motora za koji ćeš ih koristiti.

P.S. Bitno je povlačenje :sljus !
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

Uros123

Ucenik II godine Vazduhoplovne akademije u Beogradu, clan zemunskog Aerokluba "Franjo Kluz"

An-2 colt

U elektro varijanti ti je bitno da sve uparis kako valja i mozda bitnije koju ces elisu i motor da uskladis nego koji ESC!ESC stavis ako ti motor max vuce 20A ti stavi esc 25A ili 30A...itd to ti je valjda jasno ali motor i elisa e tu tek ima da se uci...

RCLakic

Dobro je biti potkovan teorijom svakako, I imati prikladne modele za trenazu. Tezista,, uglovi, komandne I nosece povrsine, sve mora biti u balansu.