Veliki pozdrav za naseg druga iz Podgorice.Sto se tice pomenutog aviona druze Memphisto rekao bih da se dosta razlikuje od svi dosadasnjih modela koje sam leteo.Mislim da po letnim karakteristikama vise ide ka mlaznim modelima mada jos nisam take tice leteo(a ko je od nas?)Ovo kazem samo iz iskustva letenja na simulatoru.Nebih rekao da je avion spor na sletanju a nije ni brz kao mlazni neka sredinica.Vlo brzo sam mu usao u stos i cak isterao malo zvuka mlaznjaka.Ovaj zvuk se cuje najvise kad letis uz vetar punom brzinom.Na avionu sam zamenio motor i umesto evolusna koji ide uz njega stavio os max 46ax.
Као што се иначе зна склон сам Раптору па сам мало ближе проучавао овај Хангаров, поготову када се појавио један за продају (мислим да је био неко из ЦГ, не могу тренутно да се сетим).
Две су кључне разлике у односу на изворну концепцију:
1. Елиса је на носу (дакле испред тежишта и ради у пул смеру), а код џета је позади и ради као пушер
2. Команде су класичне са 4 канала (елерони, елеватор, рудер, гас), а код уобичајених модела Ф22 су елевони са делта миксом
Иначе, судећи по видеу хангар је одрадио добар посао, авион лети сјајно!
----------
Сакс, жао ми је што се нисмо видели!
Ускоро ћу приказати два мања пројекта које сам одрадио (и који су прошли кроз свој пуни животни циклус, тј. више нису актуелни), а који су заправо послужили као пробни кораци за озбиљнији пројекат који планирам за следећу годину (мада ће ми у међуврмену трабати још један експериментални модел као потврда концепта погона, пошто ово што планирам није до сада виђено у оваквој комбинацији...)