Model je potpuno zavrsen, natrimovan i samo ceka lepsi dan, sipamo gorivo i prvo poletanje pripada sinu Banetu.Planiramo i neke slike sa letenja pa na forum.
Sto se tice antena, prva je smestena u cevcicu ispred servoa gasa i stoji upravno na trup.Druga antena takodje stoji u plasticnoj cevcici ali odmah ispod levog prozora i uzduzna je na trup,sto cini njihov medjusobni ugao od 90 stepeni.Sivi kablovi pa i onaj ispod cicka (da ne landara) su dovodni koaksijalni kablovi do samog aktivnog dela antene.To je onaj ogoljeni deo antene, koji je u stvari antena.Mozda sam u zabludi,ali na ovaj nacin smo namestali u tri modela i nije bilo problema.Drugim recima sivi koaksijalni deo moze biti dugacak koliko i model,aktivan je samo ogoljeni deo.Proizvodjac isporucuje ovu kracu varijantu,ali je moguce produziti u nekim prilikama sam dovodni deo da bi se antena postavila van trupa ukoliko ima puno metalnih delova.Inace najbolji polozaj ovih antena i jeste van trupa.
Saru za ovog Pajpera sam pozajmio od Hangar9 ,ali je sam model radjen po Carl Goldbergu.
pozdrav