namera je bila nov Avion i nesto RC- opreme, a evo sta je ispalo

Started by Yu-men, February 04, 2010, 10:24:26 PM

Previous topic - Next topic

Yu-men

;namig

Pre nekoliko dana sam bio u Becu i kao sto pise u naslovu moja cvrsta namera je bila da se ponovim sa Avionom i nesto RC-opreme. :mhm
Medjutim sve je palo u vodu kada sam ugledao u jednom Izlogu sledecu spravicu: (:sok:)

http://niedermeyer.at/computer/hardware/notebooks/hp-pavilion-dv7-2210eg.html

Ovako nesto trazim vec godinu dana i vise, kako bi oslobodili cosak u stanu koji je zauzimao do skoro nas stari PC i ujedno imao nesto sto se moze poneti na Livadu.

Znaci narednih par meseci sto se Letenja tice ostajem na EasyStar-u, Zoljici i Breezi Pro.    (<--)

Ali zato vam od sada, pa na dalje i u buduce kuckam poruke i pozdrave sa ove prelepe spravice.

Pozdrav svima
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

ak

Cestitam na prinovi ...
Samo ces malo da se preznojis ako ga budes nosio na livadu. Ja to iz iskustva :)
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

chupko

Čestitam!Sprava je boli glava.Da te dugo služi.Sad jedno pitanjce za kolegu.Gde u Beču ima modelarska prodavnica i dali je popunjena modelima opremom?Ako moze adresa ili sajt?Pozdrav!

Yu-men

;namig

Nemam neke potrebe da ga cesto prenosim.
Najbitnije mi je bilo da ima 17" ekran kao na starom kucnom Racunaru i da ima mogucnost da se povremeno ponese.  :mhm
Glavna namena mu je da zameni vec zastareli PC.

Quote from: chupko on February 04, 2010, 10:44:29 PM
Čestitam!Sprava je boli glava.Da te dugo služi.Sad jedno pitanjce za kolegu.Gde u Beču ima modelarska prodavnica i dali je popunjena modelima opremom?Ako moze adresa ili sajt?Pozdrav!

Evo jedne ovde: http://www.d2air.at/index.php
pred sam polazak sam ugledao jos jednu radnju u istoj blizini, ali neznam adresu i naziv radnje.

pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
                Yu-men    
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Rale

Gde u Beču ima modelarska prodavnica

Modellbau Röber
Tel. 1-6011545
1100 Wien

Dedicated 2 Air
Tel. 669-10468900
1140 Wien

G. Kirchert                       http://www.kirchert.com/modellbau/
Tel. 1-9824463
1140 Wien

Hobby Factory
Tel. 1-2784186
1210 Wien

Pozdrav, Rale

MEPHISTO

Чупко, јел` имаш неку варијанту за Беч? Узео бих један авион из ове радње што је Ју-мен дао линк...
Ако неко има варијанту да то стигне у Бгд може да ми јави на ПМ (<--)

Yu-men

G. Kirchert                       http://www.kirchert.com/modellbau/
Tel. 1-9824463
1140 Wien

Bravo Rale  :)aplauz

to je Radnja koju sam video u prolazu.  :mhm
Nazalost bila je Subota kasno uvece a nedeljom ne radi, ponedeljak rano jutru sam krenuo kuci.
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
                Yu-men    
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

chupko

YU-MEN I RALE CAREVI STE PRAVI !!!!! Puno fala za informacije ali moje srce kuca za SUS makine a to ove butige nemaju u ponudi.Posto ove prodavnice preferiraju elektriku ja bih radije otišao na bečku sniclu.Šalim se naravno.Ako su radnje u centru sigurno cu ih obići i kupiti neku sitnicu a možda donesem ovog najveceg miga 29 u all inclusive varijanti sa impelerom ako me žena neutepa.Mephisto druze moj poslaću ti broj tel na PM pa se javi.E da Yu Men dali znaš imaju li oni sve ove avione odmah u radnji ili je varijanta naručivanja.Pozdrav!

misha

http://www.modellsport-boehm.at
ovi imaju dve prodavnice u becu.

nocas sam stigao iz beca. za nedelju dana obisao san cetiri prodavnice.
vecinom nemacke i americke komponente (graupner, futaba, roby, robart, hitec, du-bro)
ali vecinom igraceke. ni u jednoj radnji nisu imali nti jedan retrakt (cak ni sa zicama),
nista od sitne elektronike (revers,go slo i sl), a motora sam sve ukupno video dva.
jedan os max46 i jedan 52. za benzince kao da nisu ni culi. sto se modela tice
vecinom kina arf i stiropor. opet vecinom od 1 - 1.4 i poneki retko 1.6 m
naravno sve sto ima na sajtovima, nema u radnjama i ceka se na isporuku 10-ak dana

moj utisak je da je budipesta mnogo bolje snabdevena i da su cene bolje.
(u budimpesti mozete naruciti robu sa lindigerovog sajta uz 10% popusta)

mirce

Mala ispravka, roba iz Lindingera nije sa 10% popusta nego ako je naručeno preko 100 evra, cena u Pesti je kao u Lindingeru. Ako se naruči ispod 100 evra cena je veća za 10% nego u Lindingeru...

Nisam siguran da svako može tek tako nazvati i naručiti robu...
Kad sam ja to nekad radio, meni su izlazili u susret, ali su me znali jer sam stalno dolazio i ostavljao "gomilu" love tamo...
Zadnji put kad sam bio, pre desetak dana, vlasnik hobi šopa mi je rekao da nema frke da radimo ponovo tako, ali stvarno, ne znam da li to važi samo za mene, ili za sve...

Treba probati...

Pozdrav

Mirče

SDmodelar

Uslužna izrada delova od plastike vakumiranjem
http://www.kupujemprodajem.com/31402-1-nikola-djordjevic-svi-oglasi.htm

chupko

Mirce mene interesuje šta treba da tražim u radnji od papira računa da bi mi na carini povratili deo novca za porez(valjda se kaze "mevelštoer) Koliki je postotak tog povraćaja u odnosu na cenu?Normalno posle toga bi morao da platim carinu,ali mislim da bi konačan ceh bio koliko sam platio u radnji pa možda i manje.Dali se na carini dugo ceka za taj mevelštoer(mislim ima tu neka procedura jel de?)Posavetuj neznalicu.

Yu-men

Quote from: chupko on February 06, 2010, 12:26:54 AM
Mirce mene interesuje šta treba da tražim u radnji od papira računa da bi mi na carini povratili deo novca za porez(valjda se kaze "mevelštoer) Koliki je postotak tog povraćaja u odnosu na cenu?Normalno posle toga bi morao da platim carinu,ali mislim da bi konačan ceh bio koliko sam platio u radnji pa možda i manje.Dali se na carini dugo ceka za taj mevelštoer(mislim ima tu neka procedura jel de?)Posavetuj neznalicu.

chupko

Pri kupovini napomenes da si turista i da kupljenu robu nosis u svoju drzavu (izvozis).
Prodavcu treba obavezno tvoj Pasos na uvid kako bi ti popunio potreban papir+racun za carinu.
Kad u povratku predjes nasu granicu imas sa desne strane Salter gde overavas taj Papir.
E sada gde kod nas tacno mozes da dobijes povracaj novca i koliko traje ta procedura neznam, to moras da se raspitas?
Ja sam papire slao sestri nazad za bec i ona je tamo Expresno dobijala povracaj.

pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
                Yu-men    
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Rale

Postoje tri nacina povracaja i sva tri sam licno isprobao.

Prvo, da postupis kako Yu-men kaze, pa da taj overeni papir licno odneses u prodavnicu i dobijes povracaj.
Tu je uslov da ponovo putujes za Bec, u nekom kracem vremenskom periodu.

Drugo, da se sa prodavcem dogovoris, da im taj papir posaljes postom, a da ti oni odmah umanje cenu.
To je malo tezi nacin, pitanje koliko ima poverenja prodavac da ces mu poslati taj papir.
Licno sam to uradio kod Schwe.......a.

Trece, da ga posaljes nekom prijatelju, ili ako ti neko poznat ide u Bec, pa da taj odnese papir u prodavnicu.

Mwst. ti jedino vracaju iz Austrije (ili neke druge zemlje), a ne iz Srbije.

Rec je o Mwst, = na nasem jeziku Mervertstojer  ( ovo "s" je kao Sabac ).

Pozdrav, Rale