Dobro prostudirajte pravila da cela stvar ne zapne na njima... Po meni, trebala bi da budu krajnje jednostavna i da nema nikakvih ne doumica u njihovoj primeni.
Samo ponavljam, da sam gledao kombate uživo u više navrata i da je to "ludnica"...
Ko tu prebroji ko kome seče trake... alal mu vera...
Na ovom forumu su već "padale stvari u vodu" kad se stiglo do pravila. Setite se jedrilica, i F3A klase, IMAC, ne IMAC...
Nemojte zakomplikovati stvari ne potrebno, a radite kako hoćete...
Mi smo specifični po svemu, pa i po tome da nam se pravila često ne svidjaju, a ako još u njima ima mesta za sumnju, stvar je odmah propala...
Gde god se održava neko takmičenje uvek postoji neko ko "kad lupi šakom o sto" to tako i bude. Da li je to klub, savez, organizator, nije bitno, neko je glavni.
Pošto ozbiljnih institucija nema, kod nas bi svi da budu glavni i da je baš njihova najbolja i najpametnija.
Zato ovde ni nema bilo kakvog takmičenja u nekoj RC kategoriji...
Nisam siguran da je prevod zvaničnih pravilnika pravi put. Takvi pravilnici važe tamo gde su organizatori dovoljno "jaki", da se sa njima ne može polemisati i gde ima dovoljno ljudi spremnih da tako šta organizuju, sude.
U našem slučaju svi će tražiti neku pravdu i bojim se da će vrlo brzo doći do ne suglasica...
Zato mislim da je bolje da se pravila ne zakomlikuju previše i da budu krajnje jednostavna i lako primenljiva za naše uslove...
Isto ovo sam govori i u malopre spomenutim postovima kad se pričalo kako bi trebalo da izgledaju takmičenja.
Pošto ni jedno nikad nije zaživelo, imam gorak utisak da sam, nažalost, bio u pravu...
Molim vas da ovo ne shvatite pogrešno ili zlonamerno, više o ovom neću pisati, rekao sam šta sam smatrao da treba...
Svakako, jedva čekam da vidim kombate uživo...
Pozdrav svima