Main Menu

Šta sve i zašto volim u RC modelarstvu

Started by Lazo, January 10, 2010, 06:23:23 PM

Previous topic - Next topic

misha

da, pitanje je bilo: sta i zasto.

volim jer je kreativno, opustajuce. o druzenju koje je daleko
od svakodnevnih ogovaranja i politike da ne pricamo.
zaista ne bih mogao da se setim kada sam u drustvu modelara
razgovarao o politici (mada, dosuse ne mogu da se setim ni
drugih tema, a da nisu modelarstvo mmmm)

a zasto? jer sam (iako u najoljim godinama) jos uvek dete.
i dalje radije udjem u prodavnicu igracaka nego u butik.

zajo

Nevolim da sklapam model.Izradio sam jednu edrilicu i kraj.Pre bi bre radio u neki kiosk za to vreme i kupio taj model nego da opet to pokusam(bar za sada)Cak ni arf nesklapam,drug mi to radi.Znam da se na neki kosa na glavi digne kad ovo procitaju ali to je to ,samo sam iskren.Da se ne dobie utisak da neznam nista uraditi ja sam profesionalni vajar-skulptor.Izradio sam puno skulpture,radio na 5m spomenik,svajcao,dletao,drvo,kamen itd.Izrada modela je previse pipavi posao po semi gde se sva pravila moraju postovati i zato.Kad sam prvi put osetio akro model zanao sam da to je to i ne bi mogao da letim nista drugo.Kad bi dobio vremena i finansie zeleo bi akro edrilicu kako fox i na padina.Obozavam padinsko edrenje posebno sa akro edrilice mada nisam imao do sada akro edrilice samo "ne akro kako reci"...Momentalno prioritet imac,fra,3d, fun fly.Da model ko moj Yak54 radi precizne akrobacie brzinu nad 100km na sat i ondak u isti let namali vazdusnu brzinu na bukvalno 0 bez ikakvih posepnih elektronika,kompjutera za mene je neverojatno.Mozda nije najbolji za fra kako Venusll nitu dobar za 3d kako addiction mada.....Sta bre smisljaju avione koje polete vertikalno kad mi to radimo cisto onako.Znaci volim da LETIM,LETIM I SAMO LETIM,sve ostalo posto mora za da LETIM LETIM I SAMO (<--)
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev