RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Sta kupiti !?
marko:
@sman,
ja imam visa virtuon raifasen banke, kartica sljaka prva liga.
Ali sa njom mozes da zaboravis lazni Pay Pal account.
sman:
zdravo narode!
evo konacno stize moja narudzbina iz hong konga. odlucio sam se za pocetak da to bude sklopljena varijanta a sledeci ce biti u delovima. stigo je copterx 450me.izgleda da sam se zeznuo kod stanice u rasporedu komande,jer je na predhodnoj igracki(lami) raspored bio razlicit u odnosu na ovu ,pa me interesuje koji raspored vi najcesce koristite (desnjaci) i da li je moguce promeniti njihov raspored(dzojstika)?
hvala svima na iskrenim savetima do sad, puno pozdrava od mene i mog sina !
evo slike rasporeda(dzojstika) na ovoj stanici...
aco:
Ja koristim ovakav raspored komandi zove se mod 1 ali sam jedan od retkih kod nas. Vecina modelara u Srbiji koristi mod 2 a razlika je u polozaju rucice gasa(kod moda 1 na desnoj a kod moda 2 na levoj strani). Na skoro svim stanicama mod moze da se promeni ali je potrebno otvoriti stanicu i u nekim slucajevima premestiti jedan drzac i oprugicu sa dzojstika na drugi dzojstik a u nekim slucajevima mora da se zamene mesta kompletnim dzojsticima a sve zavisno od toga dali stanica ima podesavanje funkcija za svaki pojedinacni kanal na dzojsticima(moze biti mehanicki -dip svicevima ili digitalno kod modernijih stanica).
SaleR:
Trenutno ne poznajm ni jednog modelara koji leti stanicu koja je na modu 1 kao sto je tvoja. Mozes da je prepravis ali i ne moras. Stvar je samo vezbanja i navike ali onda nisi u mogucnosti da poletis neciji model koji je na modu 2 ukoliko ostanes i naucis da letis na modu 1.
sman:
--- Quote from: SaleR on March 25, 2010, 08:47:46 AM ---Trenutno ne poznajm ni jednog modelara koji leti stanicu koja je na modu 1 kao sto je tvoja. Mozes da je prepravis ali i ne moras. Stvar je samo vezbanja i navike ali onda nisi u mogucnosti da poletis neciji model koji je na modu 2 ukoliko ostanes i naucis da letis na modu 1.
--- End quote ---
Sale, o tome sam i ja razmisljao sta posle(kad se naviknemo na ovaj mod)!? A u medjuvremenu smo navikli na stanici od lame koja je na modu 2. Nego, da li je neko raspolozan ko je vec radio nesto slicno da mu ja posaljem stanicu pa da je prepakuje(naravno ne za dzabe) ,plasim se da ja nesto ne razvalim unutra...
pozdrav...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version