RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

Novo Beogradski nasip 20.02.2010

<< < (3/4) > >>

aco:
Nesto iz mog iskustva. Kad se na neki zatvoren elektronski uredjaj (u mom slucaju najcesce laptop a u vasem slucaju prijemnik) prospe voda ili neka tecnost najbolje je sto pre taj uredjaj rasklopiti potopiti i doooobro oprati u cistom alkoholu, zatim pistiti da se dan dva susi na sobnoj temperaturi a po potrebi i neko vreme grejati fenom ili duvaljkom za topli vazduh. Mislim da je greska da se prijemnik ostavi da se sam osusi od vode jer ce kad tad doci do kristalizacije necistoce iz vode na povrsini stampane plocice a posebno unutar mf zavojnica i do prespajanja elemenata. A u tom slucaju takav ce uredjaj otkazati kad se najmanje nadas, cak je moguce da se posle delimicnog otkaza ponovo uspostavi normalan rad pa je ponekad skoro nemoguce utvrditi sta tacno nije u redu

sasa:

--- Quote from: POSEIDON on March 05, 2010, 05:09:55 PM ---Da taj....a u piperu je bio graunerov...još malo ću ga pustiti da se suši..pa ću probati da ga oživim...a kako si prošao sa baterijom i motorom...za servoe se ne brinem...

--- End quote ---

Baterija je otisla na dno jezera a motor je glow i nista mu nije falilo,samo sam ga iscedio a potom isprao sa gorivom...

POSEIDON:
Prijemnik ću danas da tretiram alkoholom i fenom....a motor,kontroler i baterija rade bez greške...moraću da napišem pohvalno pismo za Turnigy:)) pošto je moja žena sve snimala sa strane...u vodi su bili celih 15 min,čim namestim filmić okačiću ga na you tube.

POSEIDON:
Evo nađoh vremena da nakačim video sa leta na you tube....

marko:
Poseidone veliki  (res) za letenje po ovako frigidnom i vetrovitom vremenu.
Jedan savet:da bi izbegao bliske susrete sa topolama i Savom, moras malo da promenis tehniku pilotiranja.
Trebao bi da odredis liniju preko koje ne bi smeo da letis sa avionom, u slucaju letenja pored Save, ta linija bi mogla (meni je) put na nasipu.
Tako se leti na takmicenjima i svim modelarskim aerodromima u svetu.

Ja letim na nasipu preko puta Ostriznice(ako nisi video, pogledaj thread: http://rcfly4um.org/index.php?topic=2732.0 ), to je otprilike 2km uzvodno od mesta gde si ti leteo.
Mozemo da se izakcijam, pa neki put da zajedno flajamo. ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version