Main Menu

Sastanak novosadskih R/C modelara !

Started by Rale, February 25, 2010, 10:02:44 PM

Previous topic - Next topic

Rale

Upravo sam se vratio sa sastanka novosadskih R/C modelara.
Sastanak smo u cast 25.februara, dana R/C modelara Novoga Sada i okoline, odrzali u prostorijama naseg novog sponzora.
Dogovor je bio u vezi osnivanja novog kluba, ciji ce sponzor, ako Bog da, biti izmedju ostalih i "Merkator"  :)aplauz
Prisutni su bili : Dusko Papic, Jole Marold, Nesa Miklusev, Mirce, Bane, Sale Rackov, Srdjan, Vlada Simonovic, Golub, Bata Stepanovic, Miroslav opticar, Englez i ja (Rale).
Opravdano je bio odsutan Dragan Zlokas.

Posto radim i letim retro modele, za kaznu su me odredili da napisem ovaj tekst i prilozim koju slicicu, na zalost, snimljenu mobitelom.
Vlasnik mobitela se izvinjava za kvalitet, ali slike ce dobro posluziti kao gradja za pravljenje monografije razvoja modelarstva u Novom Sadu, a i sire.

Na sliki su s' leva na desno : Bane, Mirce, Sale, Srdjan, Vlada, Papic

Bata Stepanovic, Jole Marold, Miroslav opticar i Nesa Miklusev

Rale, Bane i Mirce

Golub, Bane, Sale, Vlada, baba Melanija iz Cortanovaca, Mirce, Papic. Cuce Srdjan i Rale

Spominjanje baba Melanije sam ostavio za sam kraj.
                    Bio sam sokiran i iznenadjen da baba Mela stvarno postoji. Mislio sam da je to samo dobra sala i zaj.....ija.
                                              Dosla je da nam svim modelarima pomogne, posto za sve ima leka.
                                           Rekla je da ce posle Novog Sada krenuti i u druge krajeve nase zemlje.
    Nadam se da je sretno stigla kuci u Cortanovce, posto ju je Mirce odvezao biciklom na stangli, do zeleznicke stanice, da 'vata ajzliban za svoje mesto.
                        Inace Mirce ima starinski Rogov zenski bicikli, a nema paktreger. Nije mi jasno kako ce je uopste voziti  mmmm

Pozdrav, Rale

Mythbuster

Kakav skup, i svi cirkaju kole, kafe  i kisele, a gde je Piwo?
Nikad od vas modelari , trezvenjaci jedni.
Verujem da je bar Baba Melanija drmnula neku ljutu, za cirkulaciju.
Daleko su Chortanowzi, da ne ozebe na bicikli.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju..."
Karel Čapek (1890-1938), otac naučne fantastike

"Ko uvece legne sa dupetom koje svrbi, probudi se ujutro sa prstom koji smrdi"
Srđan Dinči

mirce

U nedostatku "aerodromskih susreta" upriličili smo ovaj u kafiću.

Kao što se vidi na slikama okupilo se lepo društvo, a čast nam je bila da ugostimo i Baba Melaniju, koja je došla čak iz Čortanovaca da nam se pridruži... 
Usput je donela svoja dva nova proizvoda pravljena za modelare...

Sprej pod imenom: "Prvom ti se digne a, zadnjem spusti" - namenjen je takmičarima u klasi F3J i F5J gde treba da ti ostane što duže u vazduhu...
Misli se naravno na jedrilicu...
Uputstvo kaže da se upotrebljava tako što se poprska ono što treba da ti ostane u vazduhu i onda ti ne pada 10 minuta koliko su propozicije takmičenja...

Talisman  "Nek' ti flaja, dok ti Mela baja", dobio je Englez... Talisman, navodno, ima moći da onemogućava padanje modela dok lete.
Malo smo bili ljubomorni na Engleza ali, baka nam je objasnila da je on pravi za talisman i da ako kod njega ima dejstvo ostali nema šta da brinu...

Ja sam pitao da nema nešto za trapove, ali na žalost nema...

Drago mi je da je baba Melu, Rale ovekovečio slikom, i time pobio mit da ona ne postoji ili da je "Cokin kum"...

Sve u svemu divno druženje. Samo da se vreme prolepša pa, idemo svi pravac na Čenej...

I na kraju, moram da ispravim Raleta, nisam ja vozio baba Melaniju na autobusku stanicu, nego Oko... Sam se ponudio da je prebaci bajsom, kao usput mu je, da Mela uvati zadnji bus za Čortanovce u 9 i 5 minuta...
Ako mu je verovati, uz upotrebu gore pomenutog spreja, baba Melanija je tek kod perona primetila da njegov ženski Rog bicikli ima štanglu...
Nažalost ne znam sve detalje, mogu samo da slutim šta je u toj vožnji sve bilo...

Pozdrav

Lazo

Ma nešto mi ta baba ima englesku njušku?!? Ružna brate ko porez, pa nek je sto puta lekovita! Daleko joj Lepoglava kuća!!!

(pijemo)
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

Rale

Quote from: Lazo on February 25, 2010, 11:56:26 PM
Ma nešto mi ta baba ima englesku njušku?!?

Ne znam kako bi ti reagovao da neko za tvoje lice kaze njuska.

Mislim da je to bilo potpuno nepotrebno i nekorektno.

Lazo

Ama Rale, kao prvo, ne može se od babe praviti devojka. Kao drugo, ta rečenica uopšte nije imala nameru da nekoga uvredi, nego da se našali i da do znanja da se mi ostali ne kopčamo na leđa.
Ako ipak neko to nije shvatio, ili tačnije rečeno - ako je to neko pogrešno razumeo, onda se na istom mestu izvinjavam.  (res) Ja makar znam šta je red, što inače nije baš popularna disciplina u poslednje vreme.

A što se tiče njuške, ma ne cimam se ja na to uopšte. Jedino postanem obazriv ako mi neko kaže da sam lep ko slika!?! To mi odma zazvuči prilično nazadno, a i ukazuje na to da dotični odaaavno nije kontrolisao dioptriju. lol

(pijemo)
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

baba melanija

Evo i mene deco, samo da Vam se javim da sam stigla u Čortanovce...

Htela bih da se svima zahvalim na lepom druženju.

Sve je bilo fino sem one vožnje biciklom...
Kaže onaj mali: "Vid' baba prednji menjač, pa vid' zadnji menjač pa, ima 18 brzina..."  pa, smo skoro upali u neku rupu i pali preko bankine...
Tek sam na kraju videla kakav je to neki čudan bicikli.
Umalo da zbog njega zakasnim na autobus, šta bih onda radila, grdna...

Hvala vam još jedared, Vi Novosadski modelari ste baš neki fini svet. Jedva čekam da dodjem i na taj vaš aerodrom, ako me kadgod pozovete.

A ti Lazo dete, razume baka i tebe, nemoj se jediti...

Ajd' sad uzdravlje, malko sam umorna od sve ove vožnje.

Vaša

Mela

misha

pozdrav svim novosadjanima,

zelim vam puno lpih aviona i duzenja u vasem novom klubu.  :)aplauz
da budete dobri pa da vam deka mraz za sledecu novu godinu
mozda donese i neki iskljucivo modelarski aerodrom.

e sad. stvar koja mi nije jasna. svi pomenuti imaju ime, a poneko je zasluzio
da mu se pomenene cak i prezime. samo jedna osoba ima i zanimanje.
znaci li to da je pomenuta persona, taj tajanstveni novi sponzor.
ako jeste, zamolio bih za broj telefona, pa da ako pretekne neki evric,
pomogne i nas iz provincije.

unapred zahvalan
provincijalac
(adesa poznata redakciji) :sljus

GILE

Pozdrav svima sa sa gore prikazanih slika stvarno lepo druzenje. Kako je poceo da raste broj Novosadskih modelara  (res) Cenej ce uskoro biti tesan  (<--) moracete da osmislite i neka alternativna mesta okupljanja.
Pozdrav od Gileta ()-()
Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

Rale

Quote from: GILE on February 26, 2010, 08:10:35 AM
Pozdrav svima sa sa gore prikazanih slika stvarno lepo druzenje. Kako je poceo da raste broj Novosadskih modelara  (res)
Cenej ce uskoro biti tesan  (<--) moracete da osmislite i neka alternativna mesta okupljanja.
Pozdrav od Gileta ()-()

Gile, hvala na pozitivnom komentaru.
Na sastanku smo razgovarali o veoma vaznim pitanjima vezanim za modelarstvo u Novom Sadu.
Naravno bilo je i sale i opustenog razgovora.

Okupiti prakticno sve (teoretski ih ima jos) novosadske modelare na jednom mestu nije mala stvar.
Okupiti nas uz sve razlike u godinama, modelarskom stazu, pristupu modelarstvu, pogledima na svet, politiku, jezik....itd  (res)
Pa to moze samo MODELARSTVO   :)aplauz

Pozdrav, Rale

englez

Quote from: Rale on February 26, 2010, 10:15:48 AM
sve razlike u  jezik....itd 

Nemoj ti brinis Rale, ja ti razumem.   :hehe
signatures are silly, read some, See what I mean?

mirce

U Novom Sadu se skupilo lepo modelarsko društvo, šta više stalno ima i novih modelara. Moram istaći da se svi savršeno slažemo i jučerašnji skup ide u prilog ovoj konstataciji.

Počinje nova sezona i "padaju" modelarski dogovori šta nam je činiti.

Kroz medije se stalno provlači vest kako će sportski Čenejski aerodrom postati civilni. Lako je pisati i o tome pričati ali, to treba napraviti...
Ovo je tema o kojoj se već godinama priča ali, za sada, hvala Bogu, nije napravljeno ništa konkretno.
Ipak, radi se na tome i od jesenas na aerodromu se dešavaju neke stvari koje su za sada više "političko - pravne" prirode a, manje gradjevinske...
Navodno Pokrajinska vlada je obezbedila neka sredstva i po rečima novog direktora, ubrzo bi trebalo da se krene sa radovima.
Koliko smo čuli, ta sredstva su toliko mala da su ona dovoljna tek da se krene nešto da se radi. Kad čujete planove i laiku je jasno da od cele "civilno aerodromske priče" verovatno neće biti ništa jer je jednostavno ne realna...

No, mi modelari se spremamo i za najgoru za nas opciju, a to je da krenu radovi na pisti, jer smo tada "ugasili" sa aerodromom Čenej...

Verovatno do svega ovoga neće doći jer, i ako se i krene da se radi, neće se početi od piste...

Do tada kao i svih ovih godina unazad, imamo pravo i "blagoslov" da koristimo aerodrom kao i svi ostali...
Kako stvari stoje, sudeći po ekonomskoj situaciji u zemlji, sudeći po onome šta smo čuli koliko su povećane, na primer, registracije za avione, Čenej se vraća u ona vremena, od pre desetak godina, kad su na njemu leteli samo modelar i pasle krave po pisti...
Ja lično, nisam sretan što je opšta situacija takva kakva je ali, nama modelarima, to ide u prilog...

Ono što želimo da uradimo, da nama, modelarima, bude bolje, je da iznajmimo jedan mali vibro valjak i da poravnamo jedno parče piste gde se obično skupljamo, otprilike 200x50 metara. Takodje ćemo kupiti jedni motornu kosilicu i mi ćemo nama šišati travu i održavati ovaj "modelarski" deo aerodroma.
Ova priča vrlo realna, nije skupa i svi novosadski modelari se slažu i žele da u njoj učestvuju.

Koliko će potrajati naše letenje na Čeneju, zbog radova oko civilnog aerodroma, to niko ne zna, ni mi, ni oni nadležni...

Do početka radova za nas modelare se ništa ne menja.

Drugi deo priče na sinoćnom skupu je bio šta ako stvarno ne budemo mogli više da idemo na aerodrom.
Dogovor je da se novosadski modelari udruže i naprave jedan novi modelaski klub, u koji će osnivači investirati neka sredstva iz kojih bi se kupilo zemljište za modelarski aerodrom.
Već smo krenuli u akciju oko raspitivanja šta treba za klub i oko traženja nekih, za nas, pogodnih parcela...

Pošto nas trenutno "ništa ne čepa", imamo gde da letimo, ovo radimo u opuštenoj atmosferi, više se raspitujući...

Eto, to je konkretna situacija kod nas u Novom Sadu.
Za koji dan već bi trebao da nam se teren valja i polako da krenemo sa modelarskim aktivnostima...

Pozdrav

brainstorm

Pozdrav svima!

Molim sve da mi jave na PM sledeće informacije ako ih znaju:

- Brojeve telefona ljudi koji se bave iznajmljivanjem i prodajom poljoprivrednog zemljišta u bližoj okolini Novog Sada.

Može i na email bzaklan@gmail.com ili 064-1482771

Hvala!

Dejan Dobricki

pozdrav od mene hteo bi da se nadovezam i kazem nesto a to je kada njima svane tj budu imali para da srede cenej imacemo i mi modelari para da kupimo zemljiste i bude samo nase , mi u subotici o tome razmisljamo vec duze vreme medjutim za sad nemamo potrebe za tim mada bi to bilo najbolje

poz

brainstorm

Zamolio bih zainteresovane drugare da se priključe inicijativi za kreiranje novog kluba modelara Novog Sada i Vojvodine:

Diskusija o samom klubu, ciljevima i načinu ostvarivanja istih:
http://nsrcflyers.21.forumer.com/viewtopic.php?t=339

Diskusija o nazivu novog kluba:
http://nsrcflyers.21.forumer.com/viewtopic.php?t=341

Hvala unapred na svim pozitivnim predlozima i idejama!