Prvo svima hvala na cestitkama! Stvarno mi je trebalo mnogo m_da da poletim ovaj model posle ovako duge pauze jer prakticno sem voznje jedrilice i 4 leta sa SU 29 nista drugo nisam terao ove godine, ako se dobro secam. Pre toga mi je bio pao Angel pa je i to uticalo "malo" na moje (ne)letenje ove godine. Svi ste prosli kroz to znate o cemu pricam ...
Nego, da nebi bilo zabune, baterije su 2x5S 4900mAh vezane redno u 10S sa kojima ocekujem jedno 7 minuta agresivnog letenja. Prvi letovi su bili po 5 min jer su baterije nove i treba ih pricuvati 4-5 ciklusa. Isto tako bili su to dosta "nezni" letovi samo sa par vertikala tako da kada ih budem dopunjavao nece to biti nesto puno. Ima jedna promena u odnosu na set up koji sam bio najavio a to je kontroler, u modelu je sada Turnigy od 100A a ne Jeti zato sto ce Jeti u nesto drugo, sto ste mogli da vidite na prethodnim slikama. Radi se o modelu Wind 110 od Sebarta, cistokrvni takmicarski F3A raspona 180cm, no o njemu nekom drugom prlikom.
Zajo, odavno je poznato da boj ne bije oruzje vec srce u junaka, ali kada je oruzje bolje i junaku bude lakse
. Sa vecim modelom ono sto mogu da kazem za sada je da nekako sve deluje gracioznije, sporije i vernije.
Evo par slika sa kraja letenja gde moj izraz lica dosta govori kako je sve bilo. Vetar je stvarno bio jako nezgodan tog dana, ne toliko jak koliko je bio u udarima, sreca pa je Marfi tog dana malo odmorio pa nije nesto udarilo na sletanju ...
Sada sledi detaljno slikanje konverzije kako bi i nekome drugom sutra bilo lakse da se upusti u ovakvu avanturu.
poz