RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Graupner elektro junior s

<< < (20/24) > >>

firebird:
Ok,nisam pobrkao babe i zabe, jasno je meni bilo koji mix je pomenuo rajker.

Ja ipak hocu zaokret levo ili desno a da avion ostane u horizontalnom polozaju. To se radi preko miksa ruder-> aileron u minusu, znam jer sam to vec radio na drugim modelima. Dakle vertikalac da radi upravljanje modelom po pravcu a da ceo model ostane u horizontalnom polozaju, nesto kao auto-leveling. Kad dodjem do zadovoljavajuceg odnosa napisacu ovde koji je.....

p.s. ovo mi treba samo dok snimam kamericom da nema naginjanja snimka, bar dok ne napravim mali gimbal za to.... ;namig

zajko:
Mislim da bi pre mixa trebalo probati manuelno, ako hoce da avion ne ide njuskom na dole onda kod ruddera treba navuci malo na sebe elevator, da ga pridrzava ravno ! mmmm
 (<--)

raddde:
 Aeronaut Sinus je pocetak necega sto se zove Hotliner

nije imao pravac ,jer mu nije trebao....znaci...zviz...ostar zaokret...zviz...petlja zviz tamo zviz gore i tako dok cetkas ne pregreje.....

Graupner elektro junior je njegova kopija u eloprolu sa  savremenom opremom
od njega traziti da bude FPV....i da rotira kao kopter, po meni, nece da moze

firebird:
Pa neću ja da rotira kao kopter. Radio sam na sinhronizovanim pokretima , ruder u desno-eleroni blago u levo i horizontalac malo na gore, kao što reče zajko da ne gubim visinu, jedrilica pravi zaokret u desno sa krilima u nivou horizonta, samo mi pokret nije govoljno gladak, pa ću da probam mixom makar malo da ga ispeglam, posle mi ostaje samo još mala finesa u prstima  ;)

rajker:

--- Quote from: firebird on September 08, 2015, 09:01:31 AM ---Pa neću ja da rotira kao kopter. Radio sam na sinhronizovanim pokretima , ruder u desno-eleroni blago u levo i horizontalac malo na gore, kao što reče zajko da ne gubim visinu, jedrilica pravi zaokret u desno sa krilima u nivou horizonta, samo mi pokret nije govoljno gladak, pa ću da probam mixom makar malo da ga ispeglam, posle mi ostaje samo još mala finesa u prstima  ;)

--- End quote ---
,,ruder u desno-eleroni blago u levo i horizontalac malo na gore,,  (:sok:) valjda rudder u levo - eleroni blago u levo,,,i obrnuto za desno  ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version