Main Menu

Schweighoffer- bezobrazluk

Started by darko, March 31, 2010, 12:25:35 PM

Previous topic - Next topic

darko

Evo odlucio sam da vam ispricam jedno negativno iskustvo mog kolege modelara Tihomira iz Prijedora koje je stvarno nevjerovatno !
Naime, on je prosle godine u januaru narucio neke stvari iz Schweighoffera i platio ih kao i obicna sa kreditnom karticom ( paket je bio oko 140 eura ).
I zamislite dolazi njemo poruka namob od njegove banke prije 20ak dana da mu je skinuto 140 eura sa racuna u korist Schweighoffera. Posto mu je totalno bilo nejasno da mu je novac skinut a da vise od pola godine nije nista narucivao on njima napise mail da mu obrazloze zbog cega su mu skinuli novac ! u odgovoru oni obrazlazu da oni misle da nisu skinuli novac( ne da znaju,nego misle )  prije godinu dana za tu narudzbu i da su zato sada skinuli taj novac! Nakon toga su mu rekli da ukoliko mu je novac skinut da im on dostavi dokaz da je skinut ( mislim glupost pa imaju oni poslovne knjige i transakcije koje su kompletirane ) Ali, eto on je i to odlucio uraditi iako mu je to veliki problem jer je vojni invalid i u kolicima je pa mora druge moliti za usluge jer on to fizicki ne moze ! nakon sto im je poslao te izvode tajac , niko nece vise da mu se javi ili da odgovori na mail ! ne mogu da vjerujem da se takve stvari dogadjaju u Austriji !
Mogu da vam kazem da su braca Kinezi za njih gospoda !
Stvarno sam razocaran i pozivam na bojkot ove prodavnice , i svi koji kupuju iz Austrije neka narucuju iz Lindingera iz kojeg ja i oni koje ja znam imaju vise nego pozitivna iskustva !

flugzeug

Heh, svega u božijoj bašti, sigurno su izgubili par mušterija sad!!
Kad nešto valja nek se zna da valja, a bogami i obrnuto. Sreća pa nisu jedini... šta bi jel uspio povratiti novac ili?!
S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila!

Yu-men

;namig

Mene licno je Lindinger odusevio, dva dana posle porudzbine EasyCub je bio na sestrinoj adresi (doduse u Becu).
Jedino me malo zbunilo sto je EasyCub-a sestra platila u posti kad je ga i preuzela, a oni poslali meni za Srbiju racun sa Uplatnicom. mmmm

Pozdrav svima
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

tihomir

E da, ja sam Tihomir i to se, necete vjerovati, stvarno desilo!

Ne volim pisati po forumima iako uvjek citam sta se desava u modelarstvu a Darko nije moga izdrzati a da ne skrene paznju na ovo sto se desilo.
Kao sto ne volim pisati ne volim ni citati velike tekstove pa cu i ja biti kratak i reci samo ono sto je po meni ovdje bitno i ujedno i najstrasnije!

Nama nije cilj da sad ovdje skidamo kupce Schweighoferu ili nekom drugom ali oni su meni skinuli novac sa Visa kartice bez ikakvog obrazlozenja zasto su to uradili!!!
Znaci mozes nekome osjeci glavu a ne priloziti ni jedan dokaz zasto je kriv i to je po meni najstrasnije!
Ja i Darko se ubismo dokazujuci a jos nismo ni saznali gdje grijesimo jer kao sto svi znate sto narucujete, prvo vam skinu novac
sa kartice pa vam posalju robu. Ja ne znam jos nikog kome je poslata roba u liberalnom kapitalizmu a da mu nisu prvo uzeli novac???

Postavlja se logicno pitanje za sve one koji su ostavili podatke o svojoj kartici u Schweighoferu koliko ce njima skinuti love vec sledeceg trenutka
a da to nicim ne obrazloze?!?!

pozdrav,
tihomir     

ak

@tihomir

Pre svega zao mi je da ti se tako nesto desilo.

predlazem ti da prvo vidis sa svojom bankom oko problema kako bi eventualno vratili novac nazad a zatim da napises uljudno pismo gospodi iz schweighoffera i zapretis angazovanjem advokata u Austriji i ozbiljnom tuzbom sto mislim da ce ozbiljno i shvatiti.

Takodje predlazem svima koji kupuju pogotovu na internetu da ne koriste kreditne kartice (npr. mastercard/visa) vec debitne kartice (npr. visa virtuon cija je namena upravo kupovina na internetu) sa posebno otvorenim racunima za tu namenu sa strogo kontrolisanom kolicinom novca na njemu kako ne bi dolazilo do ovakvih problema (posto su prilicno cesti). Dodatni posao jeste za svaku zeljenu kupovinu uplacivati novac na dati racun ali je  i velika sigurnost.
Naprimer, u Intesa banci otvaranje posebnog racuna i visa virtuon kartice ne kostaju apsolutno nista a ni njihovo odrzavanje.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

flugzeug

Quote from: tihomir on April 01, 2010, 02:14:20 PM
Postavlja se logicno pitanje za sve one koji su ostavili podatke o svojoj kartici u Schweighoferu koliko ce njima skinuti love vec sledeceg trenutka
a da to nicim ne obrazloze?!?!

:S zato ja volim paypal.... A informacije o kreditnim karticama nedam nikom.....
S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila!

tihomir

Ma kupujem i ja preko paypal-a ali izgleda da je sva moja greska u tom sto sam htio nesto kupiti u Schweighoferu i pri tom morao
napisati broj kartice!?!? Ako je to sva moja greska onda su mi trebali skinuti duplu lovu da im ne bude malo!

Strasno!!!!

saxpg

AK dobro kaze, imati poseban racun za placanje na netu, i uplatit para koliko treba za kupovinu.
Ja tako radim od pocetka i nikada nije bilo problema. Kod Shweighofera nisam nikad kupovao
upravi iz razloga sto da bi se napravio account oni traze podatke sa kartice odmah, a kod Lindingera imam samo najbolje utiske.

tihomir

E u vezi ovog desavanja sa Schweighoffer-om da napisem da je Darko uspio iscupati lovu
koju su mi uzeli sa kartice.
Zvao ih je telefonm, jer dobro govori engl. jezik i tusio nekoliko puta u vezi ove moje love i oni su vratili
lovu na moju karticu opet bez ikakvog objasnjenja zasto su je uzeli i zasto je sad vracaju!!!

pozdrav,
tihomir