Ma, nema inata, nego, treba da "ljuljnem" još 100 - 150 evrića za baterije, da bi leteo par puta na livadi (pri tom, punjač imam)...
No, što bi rekla moja baba: "Svaka luda nešto voli", te je diskusija elektro - glow - benzin, bezrazložna, jer ća svako braniti svoje stavove.
Menjao bih elektro set up za benzinca, jer kad kupim 5 l čorbe, naletim se...
Što se tiče Cub-a, jest dosadan za letenje (verovatno), ali je model primeren uslovima koje trenutno imam.
Ne treba neka posebna pista, mišta specijalno...
Tu nam je Tisa, može na plovke...
Ko zna gde će ova Piper priča odvesti.
Za sada se radujem da ću imati ponovo motorni model, da mogu da ga letim, da me želja mine...
Thunderbolt se pravi i taj projekat je, da se ne lažemo, više kao platforma za delove koje ću "u hodu" raditi i potom prodavati preko sajta.
Mislim na krilo iz tri dela, koje niko na svetu ne pravi za taj model, pa može da se prodaje kao kit.
Sve što može na 3D štampaču da se pravi (kokpit, svetlo za sletanje, svetla na krajevima krila, mitaljezi, pito cev, antena i mnogi drugisitni delovi na modelu...), pridodaću ponudi sa svog web sajta.
Kao najvažnija stvar u tom projektu je "talasanje" na RC Universu, jer od kada sam počeo da pišem, broj poseta na sajtu se prilično povećao, a samim tim i porudžbina nitni, setova i ostalih "drangulija"...
Konkretno, Thunderbolta mi drugi prave, kroz narudžbine...
Kada će i da li će uopšte P 47 leteti, to ćemo videti. Za letenje tog modela treba Čenej ili Bikovo (Subotica).
Verovatno će biti ovaj drugi aerodrom, jer mi je na 30 minuta od Sente...
Za Cuba, može skoro svaka livada, ili sa dolme ili nešto treće. Model nije mali, ali nije zahtevan...
To je jedini razlog za trgovinu sa Adamom...
I na kraju, ja nisam neki pilot, letim dovoljno dobro da ne lupam modele, ali sad neke akrobacije i "burgije", to ne znam, jer nikad nisam ni imao, niti leteo takve sprave.
Cub je slučan model warbirdima koje sam pravio, 10 - 15 figura, pa u krug...
Nego, zamislite Pipera na ovoj slici...
Ja ga već vidim iznad vode sa leve strane mosta...
Hvala na savetima za motor.
Kao što rekoh, ako prodam elektro set up, benzinac mu ne gine.
Pozdrav iz Sente