AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
AP (by Fenix)
tibeteagle:
Fenix, pridružujem se tvojoj radosti vezano za uspešne fotke. (thumb)
Što ti nazivaš manuelnim podešavanjem je samo mala tolerancijska kompenzacija ekspozicije od -2 do 2. To se zove pre ili podeksponiranje.
Tvoj foto aparat nema stabilizator slike a ni pravi manualni mod podešavanje, barem po opisu sa ovog sajta.
http://www.cameras.co.uk/specs/olympus-mju-820.cfm
Ono što je pravo podešavanje ekspozicije je napisao gore Zgrujić.
Pa zato ti ostaje jedino da isprobaš neke od programa Scena. Planina, more ili sl. gde je po programu mali ISO, i mali vremenski period ekspizicije verovatno.
Sve ovo ne znači da nećeš napraviti dobre fotografije sa njime, ali na automatiku podešavanja imaš malo uticaja.
Poz.
fenix:
Pa i ova minimalna ako cemo je ovako nazvati korekcija expozicije bila je od presudnog znacaj da bi se napravile dobre fotke (photograf) Moj aparat nema opticku stabilnost ali ima digitalnu to je ona ikonica sa rukom koja se trese ali kao sto sam i prije rekao i na tom modu fotke su slabog kvaliteta jer se tada ne moze podesiti ni ova minijaturna korekcija expozicije,pa je tibeteagle u pravu kao da je i nema lol
Pored dostupnih scene opcija gdje se bira ju odredjena podesavanja samo jednim klikom postoji i guide opcija u kojoj se mogu slobodno reci rucno biraju sve opcije pa sam ga zato nazvao i rucno podesavanje.U guide ima mnogo stosta da se podesava i to sa sve ekranskim prikazom onoga sto se nudi,pocev od: expozicije,osvjetljenja subjekta,podesavanje osvjetljenja,zamucenje pozadine,slikanje u pravcu svjetala,podesavanje polja fokusa,pomoc u kadriranju,smanjenje zamucenja slike,podesavajne kvaliteta slike itd.pored ovoga prilikom pregleda slika postoji i histogram sa svim parametrima sa kojima se fotografisalo.Pitam se spada li sve ovo u rucna podesavanja ili ??? mmmm
Evo i link moga aparata http://www.olympus.co.yu/consumer/29_mju_820.htm#
Hvala za detaljna objasnjenja.
n3mke:
Bas me zanima jel neko uspeo da nakaci dslr-a na avion?
saxpg:
--- Quote from: n3mke on October 27, 2008, 06:12:34 PM ---Bas me zanima jel neko uspeo da nakaci dslr-a na avion?
--- End quote ---
Uh, kako bi to bio skup pad :sljus
tibeteagle:
Manualno podešavanje FOTO aparata znači da se može direktno podesiti i fiksirati parametri EKSPIZICIJE, BLENDE, ISO i jačina fleša.
Sve ostalo je manualno biranje programskih modova koji su kombinacija navedenih parametara.
Interesantno. Nekada je bilo samo manualno podešavanje, a danas samo programski modovi.
Malo bolji i skuplji amaterski aparati imaju manualni mod u raznim kombinacijama sa programima.
Bez obzira, ti traži najbolji režim sa kojim možeš da praviš najbolje slike. :superman:
ja sam video AP platformu za profi aparate, kao helikopret i benzinski model, ali ovo već izlazi iz okvira amaterizma koji se mogu lako i jeftino realizovati.
SAXPG mani negativne misli. Oni te samo sprečavaju da ostvariš svoje snove (nene)
Poz.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version