Main Menu

Zanimljivi klipovi ( YouTube, ... )

Started by SABURO, March 07, 2008, 01:17:34 AM

Previous topic - Next topic

sasa

BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

zgrujic

Jedan jako poucan video o tome cime se model moze, a cime ne moze ugasiti.
Mislim da bi pena bila bolja od praska, ali nisam siguran...

http://www.youtube.com/watch?v=OiJirJZu-MI

kole

Prvo i osnovno, za gorivo se koristi teska pena, koja mora da pluta po povrsini i da izdrzi odredjena toplotna razaranja. Laka pena se ovde moze koristiti ali samo ako je sloj goriva toliko tanak kao da je zemlja vec upila, s druge strane laka pena nije bas nesto posebno rashladiva i brzo se rastvara.
Aparati sa prahom su dobri ali ako se koriste pravilno. Elem, ne moze se mlaz praha usmeriti direktno u plamen jer se na taj nacin razduva plamen na druge strane. Sa prahom se prilazi sa strane i stvarajuci turbuletno kretanje malaza, tj. oblaka praha koji treba da pokrije mesto gorenja, naduva dovoljna kolicina koja ce prekriti zahvaceno polje. Samim gorenjem praha oslobadajaju se gasovi koji guse plamen.

CO2 aparat se moze upotrebiti, mada nije efikasan na otvorenom, ako se mlaz usmeri pod nekim uglom koji je paraleleniji zemlji, u ovom slucaju. Gas bi trebalo da zauzme zonu gorenja i tako stvori zonu bez kiseonika, a s druge strane suvi led koji ce se tom prilikom stvoriti (-72*C) ce polako ohladjivati usijani materijal koji je inicijator toplote.

Kod pravilne upotrebe dovoljan je i aparat od kilograma, dok kod nepravilne mozes da imas i aparat od 100kg i opet nista.

Kole
Aeroplan Jocika, vidi!

adam

mibuone

Prilicno poucno, ja prvi nisam ovo znao. Pozdrav.

SABURO

Zaista ovakve stvari treba znati...Kole, hvala za objasnjenje!!!
(res)
Nikola | rcfly.in.rs

kole

Molim i drugi put. Cu napisem nesto bolje kad uzmem kade...
Aeroplan Jocika, vidi!

SABURO

Nikola | rcfly.in.rs

predator

"To fly, fight and win ... in air, space and cyberspace."

saxpg

Kad sam bio klinac obozavao sam stripove o Mr No-u. Steta sto niko nije snimio film nikada.

zgrujic

Quote from: SABURO on August 10, 2009, 04:56:17 PM

:)aplauz
Posle ovog klipa mi je trebalo 5 min da zatvorim usta! Sreca pa ima puno ludaka na ovom svetu...

saxpg

Zapetljale se sajle, vjerovatno...
Malo Crne Gore iz vazduha:
http://www.youtube.com/watch?v=jWPHiOdG6WE