Main Menu

RAF muzej London

Started by drjack, August 29, 2010, 06:35:30 PM

Previous topic - Next topic

alpha

GILE

Hvala za ulozen trud oko postavljanja slika bas sam uzivao gledajuci ih  (res)
Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

Gabor

Slike su prelelpe! Sad već znam šta da tražim od moje lepše polovine za 10 god. braka  ;namig  Moraću da proverim polaske/dolaske low cost letova  :big smile

drjack

Gabore skupo ce te kostati svaki sat koji provedes u muzeju ako zenu ostavis u gradu u kupovini :big smile

Ako je smaraju avioni, onda je lepo ostavis  u nekom od Londonskih muzeja (najbolje British muzej)
a taj ne moze da obidje bez dva dana.
.
Tako ces imati dovoljno vremena za celu kolekciju RAF-a  :big smile

Evo ovde i linka ka muzeju gde su sve potrebne inf. kako doci.
http://www.rafmuseum.org.uk/london/

Napomena,
Vrlo je lako od King Cross station
sesti na crnu liniju metroa i sici na stanici Colindale. Odatle je jos 5-6 min. peske na levo.
Uzmite  dnevnu kartu za metro (7,7 funti)  za 4 zonu i sve centralne to je dovoljno.
Ako imate kartu samo za centralnu zonu (ona je 7 funti) onda se na izlazu javis coveku,
i on te obicno pusti da izadjes bez ikakve doplate samo kazes da ides u muzej...
jer su zaista preljubazni i vole turiste

Gabor

Hvala!!!
Za detalje ću te kontaktirati na PM...

mirce

Jel' off topic da stavim i slike iz dva muzeja avijacije sa Floride i Kennedy Space centera?

GILE

Mirce stavi u novi topic recimo "Muzeja avijacije sa Floride i Kennedy Space centera"
Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

mirce

U redu, nema frke...

Pozdrav

Mirče

englez

Ako idite u Londonu, jos jedan dobro museum je blizu u Duxford.

http://www.iwm.org.uk/visits/iwm-duxford

(<--)
signatures are silly, read some, See what I mean?

scirocco

Odlicne slike,lepo je videti ovakve avione,prava divota i melem za oci.

(res)

drjack

Quote from: mirce on January 31, 2012, 03:12:06 PM
Jel' off topic da stavim i slike iz dva muzeja avijacije sa Floride i Kennedy Space centera?

Mirce naravno da nije ajde ubacuj ovde ili gde hoces :)aplauz

drjack

Quote from: englez on January 31, 2012, 03:53:15 PM
Ako idite u Londonu, jos jedan dobro museum je blizu u Duxford.

http://www.iwm.org.uk/visits/iwm-duxford

(<--)
Eto razloga da se opet ode,
Englez jel ima jos koja  dobra modelarske prodavnice u Londonu osim one u Camden town?

englez

London je bas veliki grad,  :mhm

Als Hobbies, 864 High Rd. Finchley.   www.alshobbies.com   Idi na 'underground' Central line do Hainult station.

308 Hobbies,  308 Holloway Road, Islington London, N7.  www.308hobbies.com   Underground station je 'Holloway rd' na Picadilly line.

Malo dalje...www.westlondonmodels.com

signatures are silly, read some, See what I mean?

drjack

drjack

Juce se navršilo 74 g.od Bitke za Britaniju. Tim povodom  muzej RAF-a u Hendonu je organizovao niz aktivnosti, od kojih meni najinteresantnija , prelet aviona iznad muzeja.

Iako su predhodno najavljeni Spitfajer i Hurican, doletela su dva Spita i napravila 2 kruga iznas muzeja.  Ništa posebno,  rekao bi obican posmatrac,  jer su avioni proleteli na stotinak metara visine, ali zvuk tih motora je neverovatan. Čovek nikada ne bi  rekao, da su ti avioni stari toliko godina.  Izgledaju i lete fenomenalno. Predpostavljam da su doleteli iz Duxforda gde se u subotu i nedelju odrzavala velika predstava, aeromiting starih aviona . Na zalost nisam uspeo tamo da odem , kasno sam saznao I nije vise bilo karata, a tamo je izmedju ostalih letelo 12 kom. Spitfajera......
Evo snimka preleta  iz prve ruke .

https://www.youtube.com/watch?v=V-kHPF7fHdY

U muzeju se stalno nešto dešava i pripremaju se nove izložbe. Trenutno se restaurura nekoliko aviona od kojih  jedan Do 17 izvadjen  sa dna Lamanša prošle godine. Takodje impresivna slika je vojne muzike koju su juče smestili ispod Lankastera u velikom hangaru i koji su odlično svirali uglavnom vojnu muziku.