Ovaj LST ce doziveti jos jednu transformaciju kod mene, nakon prelaska na Elektro setap otkrio sam da kada ga vozim na 2s i redukujem mu menjac model ide jaaaako sporo, sto me je navelo da se ovih dana raspitujem i za crawlere.
Nakon sto sam vratio mekane opruge, otkacio sway bar-ove, redukovao menjac, stavio Proline Trenchers ( bez kojih mislim da cela prica ne bi imala efekta) na red je doslo i zakljucavanje diferencijala.
Odlucio sam se za metodu nalivanja vruce plastike u diferencijale jer je postupak reversibilan (samo ce mi oci ispasti dok ih ocistim ali nema veze).
Pre toga diferencijale treba raturiti i ocistiti ih od masti totalno, trebalo mi je oko 2 sata za oba diferencijala.
Kada sam sve skockao i probao, odusevio sam se efektom koji sam dobio.
Jedini mi je problem sto je kontroler sensorless pa dok se motor malo ne zaleti hoce da poskakuje i prekida, tajming motora sam stavio na 0, punch na low, drag brake na 60%, i prebacio ga u forward and reverse only mode. Mogu slobodno reci da sam i vise nego zadovoljan. Mozda cu samo probati sa pinjonom sa manje zuba pa se mozda i izgubi efekat trzanja motora.
Sa ovako velikim gumama na ovom modelu osecam kako se bori sa zakljucanim diferencijalima dok skrece ali se krece sporo pa mislim da nece napraviti neku stetu ostatku prenosa, mislim da poluosovine najvise trpe.
Mozda cu morati da razmislim o nabavci jacih steering servoa, jer ipak je ovo monster pa je i normalno da u mestu ne mze da okrene tockove, za sada mi to ne smeta ali ce u jednom trenutku zasmetati.
Bili ste u pravu za klirens Lst2, to mu zaista jeste najveci problem ali se i pored toga jako dobro bori.
Nije mi jasno kako ali sam snimak od danas slucajno obrisao pa cu sutra snimiti drugi i postaviti ga
Evo bar par slika...