RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

rcg 52cc

<< < (6/8) > >>

saxpg:
Hvala ti na idejama. Ja sam i mislio nesto tipa zujalica od Tomosa. Nekad davno vozio sam, za to vrijeme "brutalni" APN 15 sa 42 klipom i "elco" karikama. To cudo je islo kao vjetar. Tada smo kupovali ili pravili auspuhe za njih. Mislim da mi nece biti problem sa izradom i sa materijalima. A ovo sa 2/3 precnika difuzora je koristan podatak koji nisam znao. Ocekujem nabavku i rad na motoru oko marta mozda, pa cu i tada pisati o rezultatima. Pozz i hvala.

Dejan Dobricki:

--- Quote from: scirocco on December 28, 2010, 11:39:49 PM ---Naravno druze, za takav motor postoji dosta opcija za auspuh,pogotovu za tu kubikazu.Od skutera su auspusi prilicno teski ali veoma funkcionalni.Ja bih ti preporucio nesto drugo sto sam isprobavao u zadnje na letecim modelima.Naj funkcionalnija varijanta za nas je kombinacija ALUMINIJUM - KARBON,veoma jeftino se moze napraviti rezonator koriscenjem karbonskog platna nesto slicno kao ( mata platno,staklo plastika ) za trupove, slicno se i radi sa tim.Prepises dimenzije rezonatora i odlijes isti u karbonu 500gr laksi.Jedina caka je izduvna cev koja mora biti minimalno 2/3 precnika difuzora u karburatoru.Tako bi motor radio dobro u svim rezimima a izrazeno u visim obrtajima ( imao bi dobru krivu obrtnog momenta i snage, linearno penjanje obrtaja ).Ako vec nisi puno vican sa karbonom mozes i da kupis jeftin rezonator za Tomos APN i samo mu odradis izduvnu cev naspram tvog karburatora.Lepo izgleda,nije puno tezak,napravljen od tankog lima itd.
Opet kazem ima vise opcija za tu kubikazu ali je izvodjivo za malo novca i truda jer 50 kubika ima siroku primenu.

Kad to budes hteo javi mi se na 064 29 62 788 ili na info@motoradic   ILIJA   ,uputicu te sa cim sve mozes isprobavati.

--- End quote ---
od karbona bi bila najbolja varijanta medjutim potrebna mu je specijana smola koja se susi na visokim temperaturama jer kako stvari stoje tamo bi bila veoma visoka temperatura

http://www.escomposites.com/petrol.htm

poredjenje ovakav rezonator za 26 ccm sa krivinom od aluminijuma je 300 grama a od karbona svega bez krivine 80 grama mislim da krivina ima negde 60 grama pa racunajte
poz

adam:
e to bi voleo videti model sa 50ccm motorom i rezonatorom od apn-a , bilo bi veoma interesantno.....

scirocco:
Ja licno nisam video da je neko stavio rezonator od Apn-a ali sto da ne, moze se probati.Naj gori efekat koji moze dobiti je da mu se ne svidja zvuk i da mu je tezak.O ostalim stvarima ja ne bih brinuo,kako Dejan rece za takav auspuh od karbona je potrbna posebna smola ali nije neizvodljivo napraviti ga jer uz malo truda i novca dobijes ono sto si zeleo,lagan i funkcionalan rezonator....Zasto eksperimentisati sa dimenzijama kad vec mozes prepisati sa gotovog rezonatora za 50 kubika.

Ovo je neko moje misljenje kako bih to ja uradio.

adam:
druze dali znas koliko sme da bude model  od 50ccm na poletanju?? oko 6-7kg !!!e pa sad izmeri auspuh od apn a pa mi javi koliko je tezak pa ce ti biti odma jasno o cemu ti pricam!!!!pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version