Da ne bi bilo zabune, sponzorisanih pilota je bilo jako malo, u prvih 10 je mozda njih 5 imalo nekog sponzora, ostali lete od svojih para koliko sam ja video! Prema tome ako ogromna vecina ne sponzorisanih ljudi leti nesto sigurno za to postoji razlog. Cak se dogadja suprotno, da neki drugi brendovi sponzorisu pilote sa svojom opremom kako Futaba ne bi imala totalnu dominaciju. Tamo su se inace vise reklamirale prodavnice (tj. prodavci) nego neki brend sam za sebe.
Uzmi otvori tvoju stanicu pa ces se sokirati koliko malo "delova" ima unutra. Imao sam priliku da vidim i DX6 i DX7 i JR9303 iznutra i razlika je OGROMNA.
Kod extremnog 3d letenja za helikoptere kao sto leti Tareq Spektrum je napravio specijalnu verziju DX7 SE sa povecanom rezolucijom i jako malom latencijom, jer je brzina tu mnogo bitnija od ultimativne preciznosti. Naravno, treba i "specijalni" prijemnik.
Advanced Features:
The DX7se offers advanced features when used with the following receivers: AR7100, AR7100R, AR9000, AR9100, JR R921, R922, R1221, R1222
Feature 11-millisecond (ms) frame rate (standard DX7 frame rate is 22ms)
Benefit Even less delay between control stick input to servo action for unprecedented responsiveness
Feature 2048 resolution (standard DX7 is 1024)
Benefit Doubled resolution provides incredibly smooth, precise responses in every control manipulation
Kada bi pa i mogao da primeti tih 1mm kada ionako samo "mlati" sa onim palicama, a i ko bi to mogao da vidi u onoj brzini
.
Da se razumemo, Yak ne leti lose ali ako budes terao mak na konac sa njim oko preciznosti (kao sto to sada radis) on jednostavno nije za to. To je 3d model koji moze i lepo da leti. Evo ja sam do sada napravio jedno 10 letova sa mojom extrom od 2m i mogu da kazem da je Angel bio precizniji
. Da opet ne bi bilo zabune, model od 2m i 6,5 kg leti drugacije, elegantnije, sve to deluje nekako smirenije ali je Angel precizniji (tacka). H9 Extra ima isto dosta velike komandne povrsine i jako lepo leti i neki freestyle (sto nam je Marko lepo demonstrirao) ali imam utisak da jednom kada budem probao Wind 110, Extra ce se dosta odmarati na polici ...
Inace svi moji InoLab servoi se vracaju u 0. Greske pre treba traziti u geometriji polugica.
poz