Kod nas u klubu je nekako nova fora i palimo se na dvomotorce, a negde nismo previse zaljubljeni u electro..
Pocelo je sklapanje B-25 Mitchell od HANGARA9, te treba izabrati odgovarajuce ili dobra 2 motora za ovaj avion....
Sam avion ARF, bez icega na sebi ima oko 2,5 do 3 kg, raspona krila 2050 mm, HANGAR9 kaze da je flying weight oko 7 kg, i predlaze Evolution motore 0.36-0.40 Glow 2-stroke.
na raspolaganju imam, ono sto mislim da bi bilo realno:
1. 2 x Evolution 0.36 (5.71cc) 2-stroke (2-17.000 RPM 10-30% nitro)
2. 2 x Evolution 0.46 (7.65cc) 2-stroke (2-12.000 RPM 10-30% nitro)
3. 2 x SAITO 0.72 (11.80cc) 4-stroke (2-12.000 RPM 10-30% nitro sintetic)
ili mozda 2 x ZENOAH 20cc he he he.... (sala!!!!)
DAJTE NEKI MUDAR SAVET STA IZABRATI OD MOTORA, da ima snage i brzinu !!!U planu je da mu obavezno stavimo ON-BOARD DIGITAL GLOW DRIVER twin engine i posebnu bateriju za napajanje ovog uredjaja, ovo se pokazalo dobro/odlicno kod DUAL ACE (takodje Twin), koji smo vec letimo...
Na DUAL ACE su dva EVO 0.46 i on jako lepo leti, ima snagu brzinu, upravljiv, ne trazi preveliku brzinu na sletanju, po lece na kratko, a bar je 2-3 puta u startu laksi od ovog, manji rapson krila itd....
Po savetu Gileta, svakako i obavezno cemo razraditi sa 2-3 rezervoara svaki motor, mudar savet !!!
Odvojicemo Throtle na 2 zasebna kanala, ma na mix, kako bi mogli pored fizickog stelovanja i da se elektronski trimuju na stanici...
Inace predvidjen je za 10 servoa u Glow set-upu, 2 x Throtle, 2 x aileron, 2 x flaps, 2 x zadnji rudder, 1 x rudder/prednji upravljacki tocak i 1 x elevator....
U kutijicama za RUDER servo ima mesta samo za micro servoe, a u to se slabo razumem, koji bi to servo trebao da bude, micro, a da ima snagu da zavrti vertikalac, a ima dva vertikalca....
DAJTE NEKI MUDAR SAVET, o ova 2 micro servoa..Stanica ce biti SPECTRUM DX7 sa AR7000 Receiverom i min. 2400 Mah 6V receiver battery...
i recimo min. 1000 Mah battery za napajanje glow drivera 4.8V
Posto na samom modelu ima dosta providnih povrsina, kabina i ostali otvori za oruzija, plan je da ga okitimo LED diodama jer je u vazduhu slabo vidljiv gore je tamno zelena boja dole siva (Kremicev SPITFIRE ista kolor sema, tesko se vidi sta je gore sta dole kad se vine u nebo), neki strobo light sigurno...
A da bi bio sto verniji SCALI, i da bi smo obezbedili zvuk mitraljeza, na vrh cemo da uvezemo neki mini CD stub SONY sa 2 zvucnika i SUBWUFEROM !? he he he ....(sala!!)
U planu je da poleti u ovoj godini, ima puno posla, fabrika kaze 50 sati....
Bila bi fora da bude i malo snega, posto nemam retrakte, idu ROBART (400$) , stavicemo mu skijice od neke plastike... zezam se al smo prosle zime Kremic i ja leteli SOPWITH CAMEL za ZENOAH 20cc, po snegu i bilo je fenomenalno, elisa je bacala sneg iza modela, ko na pravom....
Zahvaljujem na konstruktivnim misljenjima i savetima, evo i neka slicica, ne sklopljenog aviona
Pozdrav Zajko