ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
HobbyKing ECO6 50W 5A Balancer/Charger
gizmo:
To stvarno jeste povoljno, ali je shipping vise od cene samog napajanja :sljus
Delivery Country : Serbia
Hong Kong Post, Airmail+Register*: $25.19USD
Express mail / Priority: $81.02USD
miša2002:
--- Quote from: JRlotpi on February 04, 2011, 01:10:05 AM ---Pozdrav Miso
citao sam post oko PC napajanja za punjace,licno ja koristim tu vrstu nisam elektronicar po struci pa mozda i gresim .
PC napajanje nemoze da odrzi potrebnu voltazu kada punim npr,bat 6s 5000mA sa 5000mA izbacuje error.
Kako da obezbedim V adekvatnu za punjenje 1C ,
postavio sam sijalicu da izbalansiram napon,
max mogu da punim sa 2500 mozda i 3000mA
Kako mogu da max iskoristim snagu PC napajanja i da li ovo napajanje moze da zadovolji jace amperaze,
izbrisali ste post gde ste dali komentar oko snage napajanja i brendiranih tj tipskih napajanja za RC
Da li je potrbno da kupujem jace napajanje, barem da punim 6s 5000mA sa 1C,
pazi imam i aparat za varenje tako da visak ne se baci.
Javicu se za stanicu za vikend.
--- End quote ---
Prvo otkači tu "balansero" sijalicu 2a , drugo u "Mikroprincu" , Kralja Milutina 31 (kod Slavije) kupi elektrolit 10.000µF/25V (oko 200din) i veži paralelno na izvod od 12V i to je to!
Inače Mercury je šklj ali 15A će da podnese (20% od onoga što piše oma u vodu, pa šta pretekne!). Ostalo je do punjača i njegovog programiranja. Inače 1C ti je 5A ? Ja lično ti ne bi savetovao da puniš sa više od 3A, a i to je mnogo !
Milos 94:
Nameravam da kupim punjač, a vidim da se napajanje za lap top može koristiti za napajanje punjača.
1.Zanima me da li se može koristiti bilo koje napajanje za lap top?
2.Da li mogu da koristim ovaj punjač za lap top kao napajanje punjača?
HP PPP016L AC Adapter
Input: AC100-240V (worldwide use)
Output: DC18.5V 6.5A 120W
Outlet: 3-prong
Dimension : 215.0x125.0x42.0(mm)
Net Weight : 710 g
Brand : Replacement
3. Može li neko da mi objasni da li na motor od 7,4 V se može kačiti baterija većeg napona?
Hvala na pomoći.
magic:
Pa tih izlaznih 18,5V malo je preko crte jer punjaci uglavnom prihvataju do 18V. Naravno zavisi i koji punjac planiras ali neka minimum bude 6S i 50W.
poz
Milos 94:
Magic,
vidiim da je Miša 2002 napisao Ako stoji znak ~ ili piše AC ni pod razno ne uključujte u punjač!
na punjaču za lap top upravo i piše AC ADAPTER. Slab sam oko struje (a i ostalog) pa ne bih da napravim na početku ... :hehe
poz.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version