Main Menu

Ulje za amortizere

Started by todor, February 12, 2011, 08:20:50 AM

Previous topic - Next topic

todor

Koje koristite ulje za amortizere i gde isto moze da se nabavi.
Hvala.

Bigneda

zavisi za koje amortizere, ali imas dosta gradacija u madjarskim prodavnicama. To je isto silikonsko ulje koje ide i u diferencijale samo dosta redje, neke standardne gradacije za buggy 1/8 su 30, 35, 40, 45...

Dorcolac

Takodje mozes naci i kod nas silikonsko ulje, ide u fotokopir masine. Ali ako trazis nesto posebno onda...
Quote from: Bigneda on February 12, 2011, 12:34:33 PM
zavisi za koje amortizere, ali imas dosta gradacija u madjarskim prodavnicama. To je isto silikonsko ulje koje ide i u diferencijale samo dosta redje, neke standardne gradacije za buggy 1/8 su 30, 35, 40, 45...

Pozdrav!

Bigneda

cisto informativno poslednjih par bocica koje sam doneo bile su oko 5eu po komadu...

Dorcolac

Sad sam nesto gledao na sajtu MASS comp. Imaju ulje za amortizere 5W, 10W, 15W, 20W.. normalno, pakovanje je od "kilo" tako da moze
da se menja jednom nedeljno :) i cena je simpaticna (1100din/L)

Bigneda

pa ima ulja za amortizere recimo za motorcikle koje se pakuju u manje boce po par stotina ml, to isto moze da se koristi...

Dorcolac

Quote from: magic on February 14, 2011, 11:02:12 PM
http://www.der-schweighofer.at/wg/699/stossdaempferoel

poz

Bar na to da pokusamo da ne placamo shipping, carinu i porez...  :sljus

Quote from: Bigneda on February 14, 2011, 10:41:24 PM
pa ima ulja za amortizere recimo za motorcikle koje se pakuju u manje boce po par stotina ml, to isto moze da se koristi...

Pricaj gde ima?

dusan.milenkovic

Najgusce ulje za amortizere motora je 25w. Koristio sam i silikonsko i teflonsko na modelima i sasvim se lepo ponasa, samo nema "tvrdje" od 25 tako da samo terenci dolaze u obzir. Samo treba OBAVEZNO izbegavati mineralno jer oce da unisti gumice.

Evo jedne tabele o gustinama ulja kod raznih proizvodjaca modela.