Ja sam sa mojim 1.2G leteo do ~400m i uz povremene smetnje imao OK sliku (sa najgorom malom antenicom koja ide uz predajnik). Nisam primecivao nikakve probleme sa letom aviona.
Na trikopteru sam koristio to isto, ali naravno na mnogo manjim udaljenostima i isto nisam primetio nikakve probleme.
Ali...u jednom drugacijem slucaju jesam imao otkaz svih kontrola na avionu. Sta se desilo - za predajnik sam napravio novu "inverted vee" antenu i hteo da je isprobam. Zakacio sam je na krilo udaljeno nekih 30cm od 2.4 risivera.
Avion je normalno poleteo i napravio sam par krugova, ali u jednom momentu motor je odjednom stao i komande nisu reagovale, avion je poceo nekontrolisano da pada (bio nisko na mozda 20-ak metara) i tek pred sam pad prihvatio je moje ocajnicke pokusaje da mu dignem nos, da ne zabode bas direkt u zemlju. To se desilo na 13. maju i zavrsio je na sinama
Srecom nije bilo neke bitnije stete ni po avion ni po kameru (koju sam doduse jedna nasao u zbunju).
Pokusavao sam da odgonetnem zasto je doslo do tako naglog prekida i bas na tom mestu, kad sa tim avionom nisam nikada imao takvih problema (a ni kasnije). U tom trenutku avion se nalazio iza sina i pretpostavljam da je do prekida doslo jer su se u pravoj liniji izmedju stanice i 2.4 risivera nasli 1.2G vee antena i 10KV zice iznad sina.
Na trikopteru sam jednom slucajno primetio nesto zanimljivo sto sigurno ima veze sa 1.2-2.4G, ali nije bilo u toku leta.
Baterija na trikopteru je bila prikljucena, ali je gas bio na nuli i motori mirni. Ne secam se tacno iz kog razloga sam 1.2 predajnik priblizio skroz do 2.4 risivera i motori su podivljali!
Cim sam odaljio predajnik par cm motori su se smirili.
Mogu sutra to da snimim da vidite kako izgleda