Main Menu

HK Post Tracking

Started by Schwab, March 07, 2011, 09:02:12 PM

Previous topic - Next topic

Schwab

Ljudi, trujete mi topik  :hehe 2a
For the first time I was flying by Jet propulsion!No engine vibrations.No torque and no lashing sound of the engine propeller.Accompanied by a whistling sound, my jet shot through the air. Later when asked what it felt like, I said, "It was as though angels were pushing". 'Adolf Galland-ME262 ace'

todor

Evo sta mi je pisalo kad sam usao u moj Odred detail na sajtu HK

Order Messages;
Discount:Bonus points: $5.00
CCARD TYPE: VISA
TXN ID:xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx
ShipTo address and cardholder address dont match. Order must be manually checked. Please allow 24hrs for this. <>RS<>--

card image required - checked

znace traze proveru kartice, mozda zato sto je suma velika oko 160$.

todor

Evo jedne promene u HK.
Od kad sam postao Platinum Member neverovatno koliko brzo pakuju narucbine
i salju u Hong Kong postu.
Pre sam cekao oko 10 dana da se pojavi u Hong Kong posti a sad je tamo vec posle 4 dana sa
TR brojem.

aca405

Mislim da sam odmah čim sam nešto naručio postao Platinum Member, to stave svima :)

Ipak, imaju oscilacije u brzini pakovanja pošiljki pa si možda prošli put upao u neku kinesku novu godinu ili tako nešto, jer oko praznika imaju gužve.

todor

Quote from: aca405 on March 18, 2011, 12:01:37 PM
Mislim da sam odmah čim sam nešto naručio postao Platinum Member, to stave svima :)

Ipak, imaju oscilacije u brzini pakovanja pošiljki pa si možda prošli put upao u neku kinesku novu godinu ili tako nešto, jer oko praznika imaju gužve.

Cim si nesto narucio postao si Gold Member, proveri malo  ;), bar je kod mene tako bilo.
pozdrav

aca405

Nisam primetio, sada sam Platinum pa sam mislio da je tako od početka. :)

Mada, malo im je smešna ta kategorizacija, ako krecemo od Gold, posle ne može nešto slabije, mora na Platinum :)

IvanGrozni

Da ne otvaram novu temu.

Zna li neko preko koje zemlje idu pošiljke sa ovakvim kodom  za praćenjem
RC198093925HK  ????

Na sajtu pošte Hong konga stoji da je pošilja krenula 11.07. Međutim nigde je nema.
Našao sam da je RC oznaka za kinesku poštu ali pošiljke ni tamo nema.

An-2 colt

Moj slucaj: 3 Jula sam porucio, 8 jula krenula i jos je nema kod nas...Sizim...Mora da ide preko prece naokolo blize ili je neki zastoj...ko ce ga znati... mmmm

nedbojsa

Bili su neki državni praznici 23 juna pa 2 jula i dok se sve vrati u normalnu prođe neko vreme, ai  sezona je godišnjih odmora, meni je pošiljka koju sam poručio 28 juna stigla tek danas dok  je pošiljka poručena 3. jula stigla 12 jula.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

vladasimon

Ma i kod mene slicna situacija, 2. jula porucen paket i nema ga nigde, dok je drugi porucen 9. jula i danas je stigao!

Ima li neko iskustva sa EE oznakom posiljke? Vidim na sajtu poste da takvi paketi ne mogu da se prate?

matovic

Sa kinezima je uvek drama :)... ali uvek i stigne... nemoj da ocajavate.... ako je paket preko 50e onda uvek dodajte par dana vise zbog carine, otvaranja, provere itd... bilo je o tome reci vise puta

()-()

IvanGrozni

Quote from: matovic on July 18, 2012, 01:41:59 AM
Sa kinezima je uvek drama :)... ali uvek i stigne... nemoj da ocajavate.... ako je paket preko 50e onda uvek dodajte par dana vise zbog carine, otvaranja, provere itd... bilo je o tome reci vise puta

()-()

Ne radi se o tome da li će paket na carini  pregledati i otvarati, već o tome gde se sada nalazi paket pošto postoji kod za praćenje paketa. Stoji samo da je otpremljen iz Hong Konga i to je sve. Ne znam da li ide preko Kanade , Rusije ili Australije.

danko

Meni danas stigao paket.

28.06.2012. sam napravio porudžbinu, platio karticom
30.06.2012. paket poslat (RB344247434HK)
05.07.2012. paket napustio Hong Kong
13.07.2012. paket stigao u Srbiju i pojavio se na trackingu kod posta.rs
18.07.2012. paket stigao do lokalne pošte i preuzet

Sveukupno oko 20 kalendarskih dana od porudžbine.

Inače, dok paket nije izašao iz Hong Konga, apsolutno se ništa nije videlo na njihovom tracking sajtu, tada je pisalo samo da je paket napustio HK, i dok nije ušao u Srbiju nisam imao nikakve informacije... Posle toga, prilično sam pozitivno iznenađen kako su naši ažurirali stanje pošiljke...

IvanGrozni

Quote from: danko on July 18, 2012, 10:14:52 AM
Meni danas stigao paket.

28.06.2012. sam napravio porudžbinu, platio karticom
30.06.2012. paket poslat (RB344247434HK)
05.07.2012. paket napustio Hong Kong
13.07.2012. paket stigao u Srbiju i pojavio se na trackingu kod posta.rs
18.07.2012. paket stigao do lokalne pošte i preuzet

Sveukupno oko 20 kalendarskih dana od porudžbine.

Inače, dok paket nije izašao iz Hong Konga, apsolutno se ništa nije videlo na njihovom tracking sajtu, tada je pisalo samo da je paket napustio HK, i dok nije ušao u Srbiju nisam imao nikakve informacije... Posle toga, prilično sam pozitivno iznenađen kako su naši ažurirali stanje pošiljke...

Ako je tako, treba da sačekam još nedelju dana, pa da se paket pojavi kod nas. Kinezi su se povodom toga lepo ogradili, 45 dana je rok isporuke.
Tvoj porudžbina je imala oznaku RB a moja RC.

An-2 colt

Mislim da nema veze koju oznaku nosi paket (RC, RB...), tj. kojom ce brzinom stici.To je slicno onome kako nasi kuriri donose pakete, nekad u roku od 1-2 dana,a nekad i 5 dana cekas...Tako je verovatno i tamo nekad je tu za 10 dana od dana narucivanja, nekad stigne za mesec, mesec ipo!
Najbitnije je da paket stigne, najlepsi je osecaj kad postar zazvoni na vrata!!! :)aplauz