Srecan Rodjendan!!! ( objedinjena tema )

Started by SABURO, September 03, 2008, 12:35:45 AM

Previous topic - Next topic

sasa

46 godine sam u modelarstvu ali sam o RC u najvise naucio zahvaljujuci forumu
SRETNO NAM BILO
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

SABURO

@sasa pravo da ti kazem, isto. Do duse, to je krenulo od foruma koji je administrirao @Nenad Miklusev, tih 2000ih gde sam pokupio dosta znanja, a potom na rcgroups i ovde :)
Bilo kako bilo, cepamo dalje pa ko ima volje neka napise koji red, postavi fotku s letenja i sl :)
Nikola | rcfly.in.rs

dejan_ts

Kao klinac balavac koji nema pojma u zivotu i cilj je bio samo ludovanje oko zgrade sa drugarima , davne 1988 deda me je pitao kojim bi se sportom voleo baviti i kako bi mogao on da me uputi u tim stvarima ,tada sam bio zaludjen oko papagaja kojeg sam imao i bio je stvarno ptica samo jedama ,ali iz nje mene je povlacilo to kako ona leti i sta je to tera na to , tada sam kao mali pitao dedu ,jel ima ovde aerodrom i da li bi mogao da mi pokazes gde je to ,deda sve zajapuren iznenadjem mojim pitanjem a verujem da je ocekivao neki tenis ,neki fudbal ,neka kosarka da je u mojoj glavi ali nazalost nista od toga jer me to nikada ali bas nikada nije privlacilo .
Jednog dana zaseli deda moj brat i ja na bicikle i put prema aerodromu ,kao mali sve je veliko daleko i nikada kraju motanja te slavne ponike , najzad posle nekoliko minuta pedalanja dodjosmo do neke zelene sumice ulazna vrata kao u nekoj kasarni(cale je radio pri vojsci pa znam kako izgledaju kasarne i kapije kod istih)klinac nista mi nije jasno gde nas vodi deda i kada smo prosli tu kapiju dosli smo do stajanke ,tada sam prvi put u zibotu imao na moje oci da gledam prave avione i jedrilice ,naravno tada nista nisam ni znao ni sta je sta a kamoli danas sta sve znam ,deda je imao mnogo prijatelja u tom klubu ne znajuci da se ti ljudi bave letenjem
Onda je pocela ta velika ogromna ljibav prema tome ,nisam od onih koji su bili mastali sad cu da postanem pilot pa da budem zagrizen oko toga i da smaram roditelje
Nazalost ja sam sebe samog pronasao tu i od tog dana dedi sam zahvalan sto mi je pokazao put do aerodroma i tako ja iz nedelje u nedelju odlazio sam.biciklom na aerodrom ,sam samcijat retko kad je hteo neko od drugova da ide samnom ,ostajao sam po satima da gledam mlade jesrilicare kako se obucavaju ,padobrance kako iskacu i iskusne pilote kako okrecu one avione ,meni kao detetu srce puno ,ma ne puno vec ispunjeno ljubalju tih letelica
Jednog dana tako odem opet na aerodrom a u daljini vidim danasnjeg kolegu Zorana Zivkovica kako se raspakivao na sred livade i mlatio sa nekim motkama (trupovima) i nesto nalik krilu ali sve nekako providno i vidi se sadrzaj kroz istog (dvodelna drvena krila klase F1A)
Kao klinac i znatizeljan da pitam sta je to i cemu to sluzi ,odgovor je bio od njega ajde makni se malo dalje od ovoga cekam kolege da dodju (Braca Libin i Pesta) pa ces videti
Onako sa njehive strane odbijen pogledom i njegovim cudnim stavom prema meni kazem sebi ma sacekacu ta dva lika i videcu u cemu se radi ovde
Dosli su dva lepa zgodna momka visokog rasta nasmejani sretni ,da ne duzim
Pocela je prica izmedju njih ko je sta popravljao krpio kako je izveo to i u jednom trenutku okrece se Pesta ka meni i kaze jesi li ti nov modelar
Ja onako izbezumljen ne znajuci sta ta rec znaci reko izvini a sta je to Modelar
Onda je pocela prica od strane Peste i Brace ,ajde da ti pokazemo ,ispokazase oni mini sve iz tih njihovih carobnih kutija sta tu ima i ja kao mali Dambo upalio se na sve te price i desavanja ispred mene
Posle nekog vremena bio sam se zanosio praveci neke kartonske modelcice sa trupom od dvojnog C sokica pa isao na aerodrom iscekivajuci da se neko od njih pojavi i da im pokazem sta sam napravio
Tada umesto nekog od njij da se pojavi pokavio se cika Staja (sekretar aero kluba ) kada je on video sta sam ja napravio odma se otvorila prica sa njim i iz price u pricu kazemi da se i on bavi Modelarstvom
Prici nikad kraja ,ali znam da te'89te je bio prelom u meni i od tada se babim avio modelarstvom ,kasnije se bavim jedrilicarstvom ,motornim pilotm nesto kratno pa paraglajdingom i na kraju dolazim do samog vrha a to je RC modelarstvo
Tako da od te '89te do danasnjeg dana ja sammi dalje kao neko dete koje pravi te letece igracke