Hvala, Miso,
to je mali model,krilo je 1440mm a duzina trupa , bez spinera, je 860mm tezina je
nesto manje od 3000 grama, nisam ga sad merio ali koliko se secam valda je toliko.
Pre deset godina kada je napravljen je leteo sa motorom OS Max .40H, leteo je dobro
sa tim motorom ali mu je ipak falilo malo snage.Mislim da bi odlican bio neki .45 .
U to vreme, 2000.godine sam na nekom ruskom sajtu pronasao plan koji je bio u PDF
formatu i nije mogao direktno da se koristi pa sam onda ja nacrtao neku svoju modifikaciju.
Trup je radjen, klasicno, rebra od spera i oplata od balze,posto je okrugao sekao sam letvice
balze i lepio na rebra.Krilo je stiropor jezgro plankirano balzom.Kalup za kabinu
sam napravio od drveta " vakumirao" u rerni.Kapotaz je od kompozita, kalup za kapotaz je
napravljen od drveta na strugu posto je okrugao.Tockovi su 100mm na pumpanje.
Ovaj moj GEE-BEE Z odlicno leti,neverovatno je stabilan i izuzetno lepo deluje u vazduhu.
Sletanje mora da bude " u tri tacke" inace se prevrce,logicno jer je kratak trup.Nisam
probao ali na betonu se sigurno ne bi prevrtao.Na zalost nemam fotografije same gradnje.
Pozdrav Radovan