punisher je stigao, fotke cu da nabacim cim stignem
danas sam napravio litru 25:1 mesavine 95-ice i NEKOG dvotaktola, ubuduce cu se potruditi da trosim kvalitetniju mesavinu. 25:1 se preporucuje za prva dva rezervoara, koji su po mojoj proceni oko 0.75 - 0.8 l. Kasnije se vozi sa 40:1. Sipao sam pola litre mesavine, polozio blok za ispunu na zemlju, prekrio ga nekom starom krpom i preko svega toga polozio model na sasiju, tako da tockovi ne dodiru nista, tj da su slobodni. Napumpao gorivo do karburatora i kroz par cimanja, upalio spravu i zbunio se
stvarno nisam ocekivao da bude TOLIKO bucna, u stvari, ne znam sta sam ocekivao, posto nikad ranije nisam cuo 1:5 benzinac. Dakle, prvi utisak - BUKA.
Pustio da radi neko vreme, prekontrolisao primanje gasa i kocnice, skretanje takodje, kao i fail safe poziciju gasa. Sve ok.
Posto nisam imao vremena da odem na neko propisno mesto, sve ovo se odvijalo u mom dvoristu (novosadsko predgradje, kuca na kuci), za ubuduce sam odlucio da se drzim podalje od komsija, i uopste od naseljenih mesta i drugih ljudi
dizne lera, male i velike brzine nisam dirao, sve je i dalje na fabrickim podesavanjima.
Od pola litre, motor je posrkao oko 4 deci, dalje nisam imao ni vremena ni volje, jer nisam imao gde da ga povezem.
Ono sto me ubilo u pojam je apsolutno SRANJE od uputstva, u kojem nema ni jedne seme motora, karburatora, sta sta znaci, sta je koja dizna (sraf) ni koja je koja pozicija sauga. Sve ima, samo to nema. Uputstvo za koriscenje su 2 A4 strane krupnog fonta, sa 90% stvari koje se podrazumevaju - tipa, ne voziti u zatvorenom prostoru i slicno. Aaaarghhh!!!
Kad je motor malo odradio svoje, spustio sam model na zemlju, i napravio par krugova po dvoristu, ni u jednom momentu ne prelazeci 20 km/h. Plafon toliko. Malo dvoriste.
Kocnice ANKERISU.
---------
sto se dodatnih i rezervnih delova tice:
4* carape za amorte (vrlo zadovoljan kupljenim, modelu je to BAS potrebno.)
2* manzetne poluosovina (zajebao se jer nisam uzeo jos 3 para)
servo upravljanja 25kg - HS 5465 MH
NGK svecica
stitnik svecice
verovatno jos nesto cega ne mogu da se setim