Main Menu

lepljenje plastike

Started by aco, September 16, 2008, 07:54:17 AM

Previous topic - Next topic

aco

Drugari , mozda ovo sto cu da pitam i nema mnogo veze sa modelarstvom ali mi je hitno pa ako neko moze da pomogne.
Interesuje me dali neko zna vrstu lepka ili metodu kojom bih mogao da zalepim naprsnuti plasticni automobilski hladnjak.Naprslina je duga oko 1cm.Probao sam sa farbom (nije uspelo) problem je to sto je naprslina na prevoju plastike gde se kaci jedno malo crevo pa taj deo vibrira kad radi motor.Dakle treba mi jak lepak za plastiku.

cakra

hm...tesko...
osmirglaj to mesto, malo lemilicom probaj da zatalis plastiku duz naprsline...ako se plastika topi i lepi, onda mozes da dodatkom slicne plastike malo ojacas to mesto...posle toga uzmi neki epoxidni lepak-ima ih raznih-ne stedi, LOCTITE i sl. su zakon..., namazi to mesto i okolo njega...ako imas gazu ili neko tkanje mozes to mesto i armirati, pa opet zali lepkom...
kad se osusi, probaj da nabavis epoxy kit(izgleda kao kobasica, iz dve komponente je)umesis malo tog kita i zalepi ga na isto mesto...

u principu ako ti je hladnjak od masne plastike-onda to nemoz lepiti nikako...
pozz

n3mke

ma uradice posao loctite. a moze i epoxy al onda moras nekako da pricvrstis ili da drzis dok se ne osusi a to je u zavisnosti od epoxy-ja 5m do 5h

panther

ne verujem da ti lepak tu moze pomoci, je je pritisak veliki, najbolje da to zavaris.

aco

hvala na savetima. ceo dan se majem oko toga i na kraju sam resio da skinem hladnjak i da nosim kod coveka koji se reklamira da ih krpi sa garancijom. Nebi bio problem da ima da se kupi takav. Nego to je punto koji ima klimu, servo i svasta jos pa je hladnjak specijalno pravljen - profilisan za taj tip. E sad da bi se tu skinuo hladnjak treba rasturiti pola auta, a prskotina malecka i sa gornje strane.... Ali da vas ne smaram, javicu sta sam uradio na kraju