Author Topic: Pomoc oko brushless motora i ESC-a  (Read 7581 times)

Offline vlada.bgw

• Jr. Member
  • **
Pomoc oko brushless motora i ESC-a
« on: July 09, 2011, 03:16:19 PM »
Nabavih na jedvite jade iz Austrije ovaj model  :

http://www.conrad.at/ce/de/product/236728/110-EP-MONSTERTRUCK-TITAN-4WD-BAUSATZ/1202183&ref=list

Fabricki je sa brushed motorom 21T Modelcraft , i sa modelcraft ESC 420 (Reely)

Trenutno imam dva motora koja mogu da stavim umesto fabricke varijante  :

Jedan je modelcraf hurricane 4.5 T  - http://shop.conrad-uk.com/1/2-a2-uk0235291__modelcraft-brushless-motor-hurricane-pro-4-5t.html

drugi je modelcraft hurricane 25.5 T crowler  -  http://shop.conrad-uk.com/hobbies/modelling/modelling-engines/drive-sets/car-modelling-propulsion-sets/236406.html

i takodje imam Brushless regler hurricane pro senzor - 120A koliko spazih .

- http://www1.conrad-uk.com/fas6/fh.php?fh_host=http://www1.conrad-uk.com&fh_session=/scripts/wgate/zcop_uk/~flN0YXRlPTI1ODI0OTcyODQ=?&fh_pic_url=//media.conrad.com&layout=b2c&finder=&fh_params=fh_search%3Dhurricane%2Bpro%2Bsenzor%26fh_secondid%3Duk0206600%26fh_lister_pos%3D2%26fh_location%3D%252f%252fb2cconrad_uk_b2c%252fen_GB%252f%2524s%253dhurricane%255cu0020pro%255cu0020senzor%26fh_eds%3D%25c3%259f%26fh_refview%3Dsearch

Ovaj 25.5 T je u kompletu i izgleda ovako :

http://www1.conrad-uk.com/scripts/wgate/zcop_uk/~flNlc3Npb249UDkwX0NPUF9VSzpDX0FHQVRFMTQ6MDAwMC4wMTI5LjQ2NGIxOTcwJn5odHRwX2NvbnRlbnRfY2hhcnNldD1pc28tODg1OS0xJn5TdGF0ZT0yNTgyNDk3Mjg0====?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&mfhelp=&p_selected_area=%24ROOT&p_selected_area_fh=&perform_special_action=&glb_user_js=Y&shop=UK&vgl_artikel_in_index=&product_show_id=&p_page_to_display=DirektSearch&~cookies=1&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&s_haupt_kategorie=&p_searchstring=236406&p_searchstring_artnr=236406&p_searchstring_manufac_artnr=&p_search_category=alle&fh_directcall=&r3_matn=&insert_kz=&gvlon=&area_s_url=&brand=&amount=&new_item_quantity=&area_url=&direkt_aufriss_area=&p_countdown=&p_80=&p_80_category=&p_80_article=&p_next_template_after_login=&mindestbestellwert=&login=&password=&bpemail=&bpid=&url=&show_wk=&use_search=3&p_back_template=&template=&kat_save=&updatestr=&vgl_artikel_in_vgl=&titel=&darsteller=&regisseur=&anbieter=&genre=&fsk=&jahr=&jahr2=&dvd_error=X&dvd_empty_error=X&dvd_year_error=&call_dvd=&kna_news=&p_status_scenario=&documentselector=&aktiv=&gewinnspiel=&adcampaign=otm&gclid=&p_load_area=$ROOT&p_artikelbilder_mode=&p_sortopt=&page=&p_catalog_max_results=20

E sad , ja to treba da upakujem u Titana , a s-obzirom da sam pocetnik , molio bih za pomoc , predlog , sugestiju ili slicno :)

Za pocetak bi zupcanik ostavio fabricki plasticni , dok se ne snadjem ;)

Unapred hvala

« Last Edit: July 09, 2011, 03:18:18 PM by vlada.bgw »
YT1GTI    www.videostudio.rs     vlada@videostudio.rs

Offline magic

• Moderator
  • Hero Member
Re: Pomoc oko brushless motora i ESC-a
« Reply #1 on: July 09, 2011, 03:30:23 PM »
Dva linka koja si postavio ti ne rade. U svakom slucaju oba motora su vrlo pogresna za taj model. Ovaj od 4.5T je idealan za nekog on road a a drugi je crawler, sama rec kaze, prespor je! Za odredjivanje ispravnog prenosnog odnosa mora da se zna i redukcija koja je na samom modelu a to nisi postavio, bez toga ne ide.

U svakom slucaju za ovakav model idealno bi isao motor od jedno 10T sa kontrolerom od 60A i kada budes postavio redukciju koja je u prenosu na samom modelu onda se da izracunati koji ti mali zupcanik treba, samo nemoj da zaboravis na modul zupcanika. O svemu tome je vec pisano na forumu.

poz
Veljko

Offline bole

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: July 10, 2011, 12:59:38 AM »
kao sto kaze "MAGIC" za modelcraft hurricane 25.5 T crowler zaboravi, prespor.
a za 4.5t on ti je previse pogotovo ako ostavis fabricki zupcanik, trajalo bi mozda 5 min ako imas srece

za 10T moglo bi da bude dobro,
dali bi ostalo izdrzalo, ipak su stavili jedan 21T
ja bi jedan 17T
ponovo samo da pazis na zubcanik

sad sam pogledao mozes i to da uzmes,
ako nisam se zeznuo ne razumem nemacki
http://www.conrad.at/ce/de/product/220132/ZAHNRAD-M-06-15Z
ako kupis 10 komada platis 3,30 komad na mesto 5 €

Offline vlada.bgw

• Jr. Member
  • **
« Reply #3 on: July 10, 2011, 01:23:27 PM »
Ok , imacu to u vidu ...

Imam ta dva motora ovde , a ne mogu da ih isprobam jer nemam ESC za njih  ( dva sam dobio , a ni jedan ne radi ) .  Da nema neko ESC 40-60A neki obicniji na prodaju , moze i polovan ?

Takodje mi treba jedan BEC 7-12V da bude za 2s-3s baterije .

Ako neko slucajno ima viska neka javi .

pozdrav

Offline rubiroza

• Jr. Member
  • **
« Reply #4 on: October 04, 2011, 04:25:34 PM »
@ vlada.bgw

I koji si na kraju stavio motor u svoj Titan i koji zupcanik na osovinu motora?

Offline vlada.bgw

• Jr. Member
  • **
« Reply #5 on: October 04, 2011, 11:42:58 PM »
@ vlada.bgw

I koji si na kraju stavio motor u svoj Titan i koji zupcanik na osovinu motora?

Stavio sam 14T brushless set , sve je ostalo fabricko . Ide fantasticno , cak i previse dobro na 3S :)

BTW , ovako ga vozim vec duze vreme , i nema ostecenja na zupcanicima  , stim da sam podesio krivu ubrzanja na daljincu , sada se ne prevrce tako lako kao na snimku , dostelovao kocenje i sada je uzivancija voziti ,. ()-()

Offline Sleser

• Pocetnik
  • *
« Reply #6 on: October 05, 2011, 03:22:31 PM »
Uuuu i ovaj Ansmann ti przi opasno,dobro si ga napucao (res) I ja ga imao pa davno prodao sad sam sa Savagem.

Offline rubiroza

• Jr. Member
  • **
« Reply #7 on: October 05, 2011, 03:28:58 PM »
I Titan ide super zahvaljujuci 3S bateriji  (res)

Gde ja da nadjem takvu bateriju?
Vec sada moram da pocnem da pisem spisak za Deda Mraza :)

Offline vlada.bgw

• Jr. Member
  • **
« Reply #8 on: October 05, 2011, 08:45:02 PM »
Uuuu i ovaj Ansmann ti przi opasno,dobro si ga napucao (res) I ja ga imao pa davno prodao sad sam sa Savagem.

Ansmann je odlican autic bez obzira ko sta pricao . Cvrst je , moze da se lepo modifikuje , ima delova kod nas ( stignu za 1 dan na kucnu adresu ) , sve u svemu sam zadovoljan sa njih .

Njemu bi jedino trebalo dodati sire gume zbor trakcije , medjutim tu je problem jer su glavcine na njemu ogromne , i ne moze da naidje svaki tocak . Kad bi stavio sire gume za offroad stazu , to bi tek bilo milina gledati :)

I Titan ide super zahvaljujuci 3S bateriji  (res)

Gde ja da nadjem takvu bateriju?
Vec sada moram da pocnem da pisem spisak za Deda Mraza :)

Titan je na ovom snimku vozen i na 2S i na 3S , baterije mozes i kod nas da kupis , a najbolje ( najjeftinije ) je da naucis od preko   ()-()

Offline mita22

• Newbie
  • *
« Reply #9 on: January 22, 2012, 04:55:18 PM »
ako sam dobro razumeo da za rely-titan ima ovde kod nas delova?ako je tako neka mi neko kaze adresu ili fon,bio bih zahvalan zato sto preko nemogu da narucim nista jel neznam jezik,a izmedju ostalog ja imam model(Reely 1:10 Modellauto Elektro Buggy Carbon Fighter Brushless 4WD EB-04 RtR 2.4 GHz)pa bih da kupim neke delove posto je ima delova  isti ko titan.

a i ako me ne prevare neki mangupi uskoro bi trbalo i ja da dobijem rely titan,pa ce da padne sredjivanje i menjanje setupa.
« Last Edit: January 23, 2012, 10:14:08 AM by magic »

Offline mita22

• Newbie
  • *
« Reply #10 on: January 23, 2012, 02:03:40 PM »
ako ste mislili na RC-TOYS u novom sadu za njih znam ,ali oni imaju nesto malo,nemaju sve sto bi trebalo,nista malo kvalitetnije.

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #11 on: January 23, 2012, 02:14:36 PM »
Na zalost oni su najozbiljniji za lager delova kod nas ;)

Offline rubiroza

• Jr. Member
  • **
« Reply #12 on: January 23, 2012, 07:55:01 PM »
Koliko znam, za Reely automobile delovi mogu da se nadju samo napolju i to jedino u Conrad-u ( npr. www.conrad.de).

Novosadjani su se opredelili za Ansmann vozila, tako da nabavljaju samo rezervne delove za njih.