Author Topic: Galeb G2  (Read 358208 times)

Offline drjack

• Hero Member
Re: Galeb G2
« Reply #195 on: December 28, 2012, 04:25:29 PM »
Mirce, cime ces da lepis i da farbas vakum foliju?

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #196 on: December 28, 2012, 04:48:48 PM »
Plan je sledeći, drveni nosač na koji se lepe plastične polovine od tip tanka, prvo se postavljaju na kraj krila. Klasika, drvofix - beli lepak...

Na tu drvenu konstrukciju potom lepim plastične polovine.
Probaću da ih zalepim sa dvakomponentnim lepkom. Sa njim sam lepio tankove od Panthera i bilo je OK.
Ako ne ide, naćemo nešto što lepi ovu plastiku.

Kad tip tankovi budu postavljeni na krila, krila se kompletno presvlače sa staklenom tkaninom i epoxy smolom. Jedan sloj ide od gore, pa preko tanka do donje strane krila, a drugi sloj obrnuto. Tako će tip tank imati praktično dva sloja stakla.
Tako sam radio na Pantheru i bilo je dvoljno čvrsto. Ako treba uvek se može pojačati sa još jednim slojem stakla, možda i malo veće gramaže, ali mislim da za tim neće biti potrebe...

Staklo omogućava da se sve na kraju fino izgituje, dotera i spremi za farbanje...

Pozdrav

Mirče

Offline drjack

• Hero Member
« Reply #197 on: December 29, 2012, 12:13:33 AM »
Ok, ja sam imao problema sa lepljenjem vakum folije za bilo sta.
Moji drugari koji rade sa tom folijom, koriste nekakav lepak koji su sami pravili, ali oni lepe  samo
foliju za foliju. Ako zatreba pitacu ih... 

Offline zajo

• Sr. Member
« Reply #198 on: December 29, 2012, 01:34:08 AM »
Sve se perfektno sklapa sad za sad. Svaka cast Mirce.
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #199 on: December 29, 2012, 10:38:13 AM »
Hvala...

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #200 on: December 31, 2012, 03:12:51 PM »
Pošto ste bili uglavnom dobri ove godine, umesto poklona evo još koja slidža... Stigle taze od Martina...

SREĆNU NOVU GODINU  i lep provod večeras u svoje i ime Modelarskog Kombinata želi Vam

Mirče

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #201 on: January 05, 2013, 03:18:37 PM »
Martin i Dragan su dobitna kombinacija za kvalitet... Šmirgl papir nije pipnut, sve se uklapa perfektno...

Stigla je i cevčuga...

Titanijum - 220 gr...

Pozdrav

Mirče

Offline drjack

• Hero Member
« Reply #202 on: January 05, 2013, 04:55:48 PM »
Mirce, ovo je stvarno vrhunski sta vise reci,

Offline Avatar

• Jr. Member
  • **
« Reply #203 on: January 05, 2013, 09:57:00 PM »
Svaka vam cast Mirce takodje i Martinu.

Pozdrav Bojan.

Offline misha

• Hero Member
« Reply #204 on: January 05, 2013, 10:52:12 PM »
dobodosao nazad.

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #205 on: January 06, 2013, 01:37:08 AM »
Hvala Dragane i Bojane...

Što se tiče Foruma, nemojte se puno nadati, ovo je tek da vidite kako Kombinat radi...
« Last Edit: January 06, 2013, 01:41:04 AM by mirce »

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #206 on: January 10, 2013, 10:55:42 PM »
Martinove čarolije...

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #207 on: January 12, 2013, 02:14:09 AM »
Evo pre nego na sajtu...

Regards, ups, pozdrav

Mirče

Offline IVAN3D

• Hero Member
« Reply #208 on: March 10, 2013, 04:36:33 AM »
Mirce sta se desava sa ovom spravom?

()-()
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #209 on: March 10, 2013, 10:07:08 AM »
Ivane, šta da ti kažem - ništa se ne dešava...

Kao što vidiš zadnje slike su postavljene 12. januara, i posle toga ništa više nije radjeno. Razlog je jednostavan, Martin nije više dolazio.

Zvao sam ga svakih dan - dva, slao SMS-ove i uvek ga pitao isto "kad se vidimo?".
Odgovori, klasika, za vikend, iduće nedelje, u petak, za koji dan i sve tako...
Naravno nije dolazio...

Uvek je bilo opravdanja, ali pred kraj februara mi je "pukao film" i rekao sam mu da ako ne završimo sve do 10. marta (što je btw danas) može ceo file da izbriše, više mi nije bitan ni Galeb i ceo projekat.

Noćas se Martin javio mailom i napisao je da će mi poslati crteže. No, to tako neće moći, jer se moramo videti i sesti i završiti posao.
Ima još dosta detalja koji se moraju napraviti, a to mailom i porukama neće ići.

Sve sam mu to lepo napisao, pa sad ako će dolaziti Galeb će biti gotov, ako ne...

Ja sam imao veoma realan plan, da svi crteži budu gotovi do kraja januara i da do kraja tog meseca imam delove trupa isečene na laseru.
Trup treba napraviti i na njemu ima mnogo posla.  Treba sve ukomponovati sa krilom i repom, koji su, usput, napravljeni, tako da tu ima baš mnogo da se radi.

Ono što me najviše nervira je što ispadam neozbiljan, jer pišem o svemu i na mom sajtu i na RC Universu i taman se ljudi "zaukaju", poču da čitaju, postoji kontinuitet u radu i onda dva meseca ništa.
To je bez veze, jer sve ono što se uradi se upropasti takvim neozbiljnim pristupom.

Bilo je ljudi koji su se javljali i pisali mi da su pomalo i zainteresovani za kit i da čekaju da vide kako će sve izgledati i kako će model leteti.

Šta reći sada, čekam da se Martin javi pa da vidim šta će do kraja od svega biti. Ja bih voleo da se ovo završi, jer je ostalo još možda 5% posla.

Naravno imam ja i back up plan, a to je da ću sesti, pa sam nacrtati trup, neće biti Galeb, ali će biti nešto u tim dimenzijama.

Martin je u sve ovo uložio dosta rada, a ja sam sem rada uložio i jedno "soma" evra, tako da će se nešto svakako napraviti.
Sad šta i kada, videćemo....

Eto Ivane to je u najkraćem situacija. Meni, po ko zna koji put nauk, "samo use i u svoje kljuse"...

Pozdrav

Mirče   
« Last Edit: March 10, 2013, 10:10:26 AM by mirce »