Main Menu

Galeb G2

Started by mirce, July 24, 2011, 12:32:57 AM

Previous topic - Next topic

chupko

Ovo ce biti Fast copy ()-()

mirce

He, he, copy - paste dok si reko' keks...

:big smile

bjanko

Mirce ova kolor shema za novog Galeba nije losa,

BenmasterG4

Mirce kakšne profile uporabljaš za izdelavo kril.
LP BB

mirce

Za osnovu sam iskoristio profil sa Zirolijevog Panthera. Mislim da je to 12% NACA 2415.

Kada smo počeli da crtamo krilo, ispostavilo se da u tu debljinu proila ne mogu da stanu točkovi, tako da je profil podebljan sa 12 na 15%...
Na Galebu su krila vitoperena na krajevima radi veće stabilnosti na malim brzinama...

Više detalja imaš ovde:  http://www.nsmodelers.rs/jet/galeb-g2/galeb-g2---septembar-2012

Pozdrav

Mirče

BenmasterG4

marko632

mirce jesi donjeo odluku o sudbini tankova?
kako napreduju radovi?
:D

mirce

Ćao Marko, hvala na pitanju radovi napreduju dobro. Krila su skoro gotova, eleroni napravljeni, danas ću da pravim flapsove...
Potom ugradnja šarkica, hornića i to je to...
Napadnu ivicu ne mogu da pravim bez trupa, a bez napadne ivice nema još ni krajeva krila...

Što se tiče repnih površina, fale mi neka rebra od horizontalca, a pošto je Draganče na godišnjem do kraja ove nedelje, dok se ne vrati i to ne "izlaseriše" nema ništa od rada.
Repne površine će biti gotove od nedelje.

Martin je verovatno završio radove na prepravci trupa i dok se Dragan vrati i ti delovi bi trebali biti spremni za sečenje.
Tako da, sve je pod kontrolom i dobro napeduje.

Tip tankova, na ovom mom modelu neće biti...

Pozdrav

Mirče

RCLakic

Svojevremeno smo učili o aerodinamičkim učincima terminezona krila na smanjenje indukovanog otpora i njegov uticaj  na finesu aviona. Uočilo se da bez terminezona proračunska vitkost krila drasticno opada, povećava se indukovani otpor i smanjuje se finesa aviona za preko 30 %. tako da je letenje Galeba G-2 bilo zabranjeno bez tip tankova. Dakle, struka ne preporučuje,. A ti napravi suple tip tankove od po sto grama, pa probaj i sa njima i bez njih, pa vidi ima li razlike. Pogotovo je to izraženo kod velikih napadnih uglova i male brzine, kao na sletanju, poletanju. Bez tip tankova avion se ranije svaljuje na krilo.

sova

na pravom g-2 let bez tip tenkova je bio u nuzdi tj u slucaju potrebe se mogu odbaciti i avion normalno leti i bez njih ,ne zbog arodinamike nego zbog tezine!bar su mene tako ucili a radio sam na njima 90" godina proslog veka  :hehe :hehe
ex pseudonijum: sova

Vaci

Hoces da mi das neki krug da provozam (fiu) Unapred da kazem da sam sve svoje avione slupao do sada po vise puta, ali sa tvojim cu biti pazljiv. Obecavam... :mhm