Hvala Marko, drago mi je da si se registrovao na Forum zbog ovog projekta...
Tip tankovi ne otpadaju kao opcija, ali na modelu koji ću sad da pravim ih verovatno neće biti. Želeo bih da ovaj G2 bude koliko god je moguće lak i da prve letove i testove napravim sa takvim modelom.
Postoju mogućnost, moram to videti sa Martinom, da se napravi sistem za postavljanje i skidanje tankova. To ne bi bio neki veliki problen da se iskonstruiše, recimo ovako "iz glave" da se izmedju ramenjača postave karbonske cevčice (vodjice) u koje bi dolazile tanje karbonske cevi (bajoneti).
Sad, kraj krila bez tankova, mogao bi se fiksirati sa malim šrafovima i po potrebi skinuti, a umesto njega se montira tip tank. Karbonske cevi (bajoneti) ulaze u krilo i u tip tank i u isti otvor na zadnjem rebru, koji sa unutrašnje strane ima malu ubodnu maticu, se tip tank stege za krilo.
To je rešenje ovako "na brzaka"...
Mislim da ova dva tip tanka imaju, gotovi, oko 300 - 500 grama. Ne mogu sad tačno to da procenim jer su pravljeni u sklopu krila...
Ono što sam merio do sada, glavni bajonet je lakši u novoj verziji 50 grama, a razlika težine izmedju table špera 90 x 60 cm od 4 mm i 3 mm je 650 gr!!!
OK, pričam o celoj tabli špera...
Ipak najviše će se skinuti na špric gitu, a kad se sve sabere, pa oduzme, "šacujem" najmanje 1,5 kg lakši model...
Mogli bi napraviti neku kladionicu, "RC Bet" - koliko će u gramima novi Galeb biti lakši od starog...
Svako ko hoće da se kladi da odredjenu količinu love, recimo 200,00 dinara, a pobednik nosi sve... Ja ne učestvujem da ne bude posle da je bilo namešteno...
Ajd uzdravlje...