Rodjen sam 09.09.1972 godine u Mostaru.Osnovu i srednju saobracajnu skolu smjer vazduhoplovni tehnicar takodje zavrsavam u Mostaru.Zaljubljenik sam plavih visina ,aviona...od malih nogu.Nije bilo tesko,Mostar grad plavih, grad vazduhoplovstva,pocev od vazduhoplovne industrije,srednje pilotske skole,aero klubova...U osnovnoj skoli pocinjem sa modelarskom sekcijom.Tu sam napravio svoje prve klizace,Ciruse,Lahore...Prvi put osjetio miris acetona,balze e od tada nema povratka ah taj aceton
...Od srednje skole bio sam clan A.K.Franjo Kluz.Tu sam napravio prve takmicrske model F-1A...nezaboravna druzenja,cuveni Soko kup.Pred kraj srednje skole upisujem i jedrilicarski kurs u to vrijeme to mi je bio cilj,da zavrsim jedrilicarsku obuku.Tu sam prvi put letio u Utvi 75 osjetio prave cari letenja...Zavrsavam teoretsku obuku 1992.godine nakon ceka je trebao da uslijedi obuka na auto vitlu koja se odrzavala u Sinju,ali ta kobna 1992 druga o kojoj ne zelilm da govorim,pa ni o 10 narednih godina.E tu se fenixu slomise krila i ne poletje jedrilicu a to mi je i danas neostvreni san ali...Od 1995 godine zivim i radim u Podgorici.Bavim se izradom svijetlecih reklama,reklamnih natpisa...Ozenjen sam od 2000 godine. Pored moje supruge koja me max podrzava u ovom hobiju imam dvije cerkice koja daju imena mojim modelima ;)Poslije svih onih godina o kojima ne zelim da pricam dobro znanih svima nama 2000 godine kupovinom kompjutera i surfajuci po netu dobivam nova krila.E od tada je krenulo sve na bolje,doduse tada mi je sve to sto se desavalo u svijetu modelarsta i RC letenja cinilo nedodirljivim,ali...pojava foruma na ovim prostorima,prvi kontakti sa ljudima iz svijeta modelarstva i RC letenja ruse sve barijere.Prvi covjek koji mi je davao prave smjernice je Miroslav Terzic - Mirce koga sam svako malo gnjavio telefonskim razgovorima i neizmjerno mu hvala za to.Od njega sam nabavio prve micro servo ali kvalitetene za WD sa kojim sam mogao i prvi put da poletim.Zatim tu su Laza i Ivan Djeorgijevski od kojih kupujem moju prvu ozbiljniju Graupner X-412 stanicu i od tada imam sve pod kontrolom.
Prije dvije godine sam napravio prve letove sa WD i danas imam dva takva modela koje letim.Nakon tog modela u PG upoznajem pasionirane modelare Batu Pepica i Rada Bulatovica,posto su oni letjeli Glow modele kupujem i ja Easy Trenera 6.5 ccm i slijedi trenaza na tom modelu cirka jednu sezonu.Nakon toga problemi sa gorivom ...Uporedo elektro modeli tj.motori LiPo baterije postaju sve pristupacnije i kod nas tako da se opredjeljujem u narednom periodu za njih.
U medjuvremenu upoznajem se sa saxpg tj.sa Sasom.posto je on prvi razradio nabavku iz UH preko njega nabavljam i prve elektro komponente,baterije,motore,punjace.Pravim i prve svoje model mAgPia koji me podsjetio na ona davna vremena i mogu reci nije se zaboravilo mnogo toga..Za sada u floti imam :
1. WD(Wing Dragona) -brushless 2.kom
2. Easy Trenera 6.5ccm
3. mAgPi za AP
U narednom periodu zelim da u svoj hangar uguram nekog akro elektro modela tipa SU-31,Yak-54-55 od balze naravno i raspona min.1300-1500mm
Volio bih da ovdje kod nas bude sve vise modela na nebu pa da jednog lijepog dana uvrstimo u kalendar jedno lijepo okupljnje...
Jos da kazem da ne volim grube podijele u modelarstvu koje stvaraju jaz tipa ja sam za heli mrzim jedrilice,avione na glow.elektro...Zato je moj slogan JUST FLY...Saburo vidim da se i ti potpisujes tako kakva koincidencija...
Evo i par fotki...