Main Menu

Kratka prica iz Slovenije

Started by cheky, August 07, 2011, 04:31:16 PM

Previous topic - Next topic

cheky

Pozdrav iz NS
Boraveci na godisnjem odmoru u Moravskim toplicama krenemo supruga i ja do Murske Sobote u shoping . To vam dodje kao da ste iz Kaca krenuli u NS.
Negde na pola puta spazim sa strane da neko leti rc model i ubrzo naidjem na skretanje koje vodi do male travnate lepo pokosene piste.

Na pisti jedan slovenac sa sinom leti dva mala depronca.Tu smo se upoznali i malo popricali , gde mi je Tomaz rekao da ih ima dosta u kraju , da dosta nabavljaju stvari iz kine itd...
Ubrzo mi ljubazni domacin otklucava malu baraku u kraj piste pored koje stojimo  a baraka puna motornih modela svi preko 2m sredjeni i spremni za letenje i pored njih dosta opreme ,goriva i jos par elektro modela.

Tu se ja naravno odusevim modelima , popricam jos malo sa njim i polako krenem dalje.
E sad se svi pitate gde je tu prica.
Pa nakon stotinak metara vec kada sam izasao na glavni put  ukapiram da nakraj piste stoji baraka u kojoj ima modela i opreme za bar desetak hiljada evra i to sve na jednom obicnom kineskom katancu , bez ikakvog cuvara ili obezbedjenja
Na zalost taj da nisam imao foto aparat pri sebi ali sam se vratio sledeci dan da to sve slikam . Kroz mali prostor na prozoru gde nije bilo zastora sam pokusao i ta je slika losa ali se ipak nesto malo vidi .               

Ova zadnj fotografija je samo pokusaj da vam blago docaram da u okolini letelista bar dva tri kilometra nema nista osim deteline i kukuruza .

Izvlaciti neki narocit zakljucak ni nema smisla kao ni porediti to sa nama ali  eto mozda nekom bude interesantno .
Pozdrav
OKO

saxpg

Sto ne skide barem onoga Yaka  (kush)

Salim se naravno! Bio sam prije mjesec dana prvi put u zivotu, tako da znam o cemu pricas.
Obicno autobusko stajaliste u selu je uradjeno kao imitacija brvnare od balvana, sa sve saksijom punom muskatli, uredno zalivenih .
Kad je stajaliste takvo, mogu misliti kakvo je onda letiliste.

cheky

Posto sam juce stigao jos uvek mi je dijagnoza JANEZOFILIJA ali proci ce nakon dva -tri  Grand shov-a na pinku .

Gabor

Eee Oko, i ja se pitam, ali u vezi fotoaparata...  (zid)  Pa jedan treba da ti bude UVEK u autu ili kod tebe...  :mhm

Lako ovako, kao da si bio negde, fotka nešto mutna, možda i malo montirana  mmmm

Šalu na stranu, treba upoznavate modelare sa strane.
Dobro rešenje da se ne vuku modeli svakom prilikom kad krenete na letenje. I ovo je jedan dobar primer da koliko su ljudi različiti u nekim drugim okruženjima...

adam

e drugari mene samo to interesuje da kod nas taj mali hangar dokle bi bio pun sa modelima mislim da bi za dva sata bio obijen i sve pokradeno , slovenci su kao svajcarci kultura cistoca jednom recju zapad!!!! (pijemo)

misha

Quote from: cheky on August 07, 2011, 04:31:16 PM
To vam dodje kao da ste iz Kaca krenuli u NS.

E bas si mi objasnio tu razdaljinu. Da nisi tako detaljno objasnio, ne bih imao predstave sta si hteo da kazes.

kole

Quote from: adam on August 09, 2011, 12:16:27 PM
, slovenci su kao svajcarci kultura cistoca jednom recju zapad!!!! (pijemo)

Mani se komam zapada. Ja sam mislio tako,, dok nisam ovde dosao. Postenije je bilo pod Titom, verujte mi.
Aeroplan Jocika, vidi!

Gabor

Quote from: misha on August 09, 2011, 12:40:17 PM

E bas si mi objasnio tu razdaljinu. Da nisi tako detaljno objasnio, ne bih imao predstave sta si hteo da kazes.

:hehe

Mišo, nemoj da diraš našeg drugara iz Veternika...  lol

sasa

Quote from: misha on August 09, 2011, 12:40:17 PM

:_D :_D :_D
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

cheky

Ne bi ja ni dozvolio ovom Mishi da me dira. Jeste da sam iz Veternika ali sam jos maloletan... Mada mogao sam slovence da pitam kako to kod njih...

Bigneda

I kod nas bi bilo u najmanju ruku isto tako da smo preskocili ovih par ratova u poslednjih 20 godina i da nam je standard i plate kao u sloveniji...

Bio vise puta kod 'Janeza' u poslednjih par godina i svaki put se sve vise odusevljavam, sto Ljubljanom, sto uredjenjem iste kao i skoro svime sto sam mogao da uporedjujem sa ovim 'nasim'...
Kultura, smirenost, uzivanje u prrodi i baljenjem sportiskim aktivnostima velike vecine kad god je moguce, resenost sistema u kome se ne deru djaci za fakultetsko obrazovanje (besplatno je, hrana u menzama po fakultetima kao kod nas u fransu a pritom najnize moguce cene...)

Interesantna stvar, vecina vozi nove automobile kupljene za KES a ne na lizing i pored ponuda i cena koje nema niko u evropi !!! ...stedi se lako kad se ima uslova ;)