Main Menu

losi lst2 elektro

Started by jovanovic28, August 20, 2011, 07:01:06 AM

Previous topic - Next topic

jovanovic28

Zapoceo sam brushless converziju jednog 1/8 scale pa mi treba pomoc oko nekih sitnica. U pitanju je losijev lst2 monster truck sa 427 motorom na nitro pogon. Moram priznati da je nitro varijanta previse komplikovana za moj ukus  :big smile
Evo sta sam nabavio od delova do sad:

Motor: http://www.hobbyking.com/UNITEDHOBBIES/store/__14632__Turnigy_TrackStar_4068_2560KV_1_8th_Brushless_Motor.html
ESC: http://www.hobbyking.com/UNITEDHOBBIES/store/__17235__Hobby_King_120A_Sensored_Sensorless_Car_ESC_1_8_1_5_.html
Programming Card: http://www.hobbyking.com/UNITEDHOBBIES/store/__10458__Hobby_King_HKSS_programming_card_for_HK_150A_ESC_.html
Baterije: 2x http://www.hobbyking.com/UNITEDHOBBIES/store/__8588__ZIPPY_Flightmax_5000mAh_4S1P_30C_.html
Punjac: http://www.hobbyking.com/UNITEDHOBBIES/store/__7028__Turnigy_Accucel_6_50W_6A_Balancer_Charger_w_accessories.html

Mozda sam pogresio sto nisam uzeo ESC od 150A i 6s lipo ali jgb nisu ga imali na stanju.
Malo me plasi da je mozda sve ovo slabo za monster truck ... sta mislite da li ce ova "konfiguracija" moci i kako ce da gura losija, ipak je to model od preko pola metra??
Sve u svemu konverzija je zapoceta, montirao sam esc i sad razmisljam kako da napravim motor mount, ne bih da placam neke nenormalne cifre za komad metala i drzac baterije ( 80*$ )
Evo kako to sad izgleda, da li imate neki predlog kako i od kojeg materijala napraviti drzac motora

vladad

alpha

Interesantan posao je pred tobom kolega.Nastavi da pises na ovoj temi.Bas me zanima kako ce to sve izgledati.Pozdrav

jovanovic28

Quote from: vladad on August 20, 2011, 09:27:51 AM
Ne znam dimenzije da li se uklapas ali mislim da ne moze jeftinije!

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=16132

Super cena, ali mi ne odgovara dimenzija, to je za motor 540 a ovaj je oko 700 ..

jovanovic28

Quote from: alpha on August 20, 2011, 10:23:12 AM
Interesantan posao je pred tobom kolega.Nastavi da pises na ovoj temi.Bas me zanima kako ce to sve izgledati.Pozdrav
Hvala kolega  :big smile Potrudicu se da sve ispratim uz slike, mozda nekom bude od koristi  mmmm

jovanovic28

Nesto razmisljam mozda bi mogao nosac motora napraviti od aluminijuma, imam neke ploce 4mm debljine, savijem , probusim rupe ... ne bi trebalo da bude komplikovano.
E sad imam drugu dilemu, da li je moguce nabaviti/kupiti prenos kao na ovom linku:
http://www.rctech.net/forum/electric-off-road/370342-electric-lst2-truggy-conversion.html
Direktniji je od ovog na losiju gde sve ide preko  10 zupcanika .. manualne dve brzine + rikverc

jovanovic28

Usput ako je neko zainteresovan ovo mi je visak  (fiu)

alpha

Koliko trazis za komplet?Pozdrav

jovanovic28

Imas pp da ne trujemo temu  ;D

alexaca

Po ovome trebalo bi da kupis drugi srednji diferencijal i da motor postavis drugacije. Diferencijale imas da nabavis od drugih autica samo da vodis racuna o prenosnom odnosu zupcanika. O tome je Magic vec pisao i detaljno objasnio pa pogledaj ( imas u ovoj sekciji), jer je to veoma bitno. Srecno!

Danijel

Jedan savet kako sam ja uradio

Na losi ostavi ceo diferencijal sa ona 2 zupcanika i samo preradi zvono da mozes da kacis na motor neka ti se motor ponasa kao nitro , kocnica i rikverc neka ti ostanu sve na stanici da prebacujes.
Zasto:
Zato sto je to auto ogroman i da bi isao brzo kao na nitro a da direktno ide motor na diferencijal trebao bi ti motor od ves masine da ga pokrece
on ima u sredini takve zupcanike koji mu daju ubrzanje sa malo snage a ima i 2 brzine tako da ide kao blesav

samo ono zvono sa 2 zupcanika preradis unutra da moze da ude osovina motora i resio si problem a umesto rezervoara stavis baterije

magic

Evo stigao sam sa odmora pa da kazem da ce motor biti i vise nego dovoljan! Moje je iskustvo da je monster sa motorom od 2000kV na 4S bio ne upravljiv, siguran sam da bi sa ovim motorm i na 2S isao vise nego dobro. I samo treba pazljivo odabrati prenosni odnos.

poz
Veljko

jovanovic28

Quote from: alexaca on August 21, 2011, 10:49:18 AM
Po ovome trebalo bi da kupis drugi srednji diferencijal i da motor postavis drugacije. Diferencijale imas da nabavis od drugih autica samo da vodis racuna o prenosnom odnosu zupcanika. O tome je Magic vec pisao i detaljno objasnio pa pogledaj ( imas u ovoj sekciji), jer je to veoma bitno. Srecno!
To sam shvatio, nego imas li ideju od kog autica bi eventualno odgovaralo ?
Quote from: Danijel on August 21, 2011, 11:43:59 AM
Jedan savet kako sam ja uradio

Na losi ostavi ceo diferencijal sa ona 2 zupcanika i samo preradi zvono da mozes da kacis na motor neka ti se motor ponasa kao nitro , kocnica i rikverc neka ti ostanu sve na stanici da prebacujes.
Zasto:
Zato sto je to auto ogroman i da bi isao brzo kao na nitro a da direktno ide motor na diferencijal trebao bi ti motor od ves masine da ga pokrece
on ima u sredini takve zupcanike koji mu daju ubrzanje sa malo snage a ima i 2 brzine tako da ide kao blesav

samo ono zvono sa 2 zupcanika preradis unutra da moze da ude osovina motora i resio si problem a umesto rezervoara stavis baterije
Hvala na savetu, ali ja sam sve zamislio obratno  lol
Odneo sam kod strugara da mi naprave single speed adapter ( po stranim forumima svi su tako uradili konverziju ), znaci izbacujem prvu brzinu tj. veliki zupcanik na transmisiji, ostaje mi samo drugi ( druga brzina ) koji nece ici preko onog kvacila nego fixno sa osovinom transmisije, tako da automatski imam rikverc i kocnicu preko motora. pa valjda ce da sljaka  ")

Quote from: magic on August 21, 2011, 07:28:07 PM
Evo stigao sam sa odmora pa da kazem da ce motor biti i vise nego dovoljan! Moje je iskustvo da je monster sa motorom od 2000kV na 4S bio ne upravljiv, siguran sam da bi sa ovim motorm i na 2S isao vise nego dobro. I samo treba pazljivo odabrati prenosni odnos.

poz
nadam se da si upravu  :mhm
Vidim da svi spominju da treba pazljivo prilagoditi prenosni odnos ... je li ok da pinjon bude 25t a main gear negde izmedju 50 i 60t, nisam sad siguran jer je zupcanik kod strugara?

magic

Quote from: jovanovic28 on August 21, 2011, 09:30:48 PM

Quote from: magic on August 21, 2011, 07:28:07 PM

poz
nadam se da si upravu  :mhm
Vidim da svi spominju da treba pazljivo prilagoditi prenosni odnos ... je li ok da pinjon bude 25t a main gear negde izmedju 50 i 60t, nisam sad siguran jer je zupcanik kod strugara?

Koji ti pinion treba to stvarno ne znam jer to zavisi od ukupnog prenosnog odnosa koji je i u diferencijalima. Pogledaj po nekim svetskim forumima sigurno ima negde.

Za motor sam siguran da ce valjati jer je moj monster, pardon od mog klinca Kyosho Mad Force VE  :), na 4S bio ne upravljiv a na 2S je isao jako lepo. Na njemu je bio fabricki motor od 2000kV, a kako je meni taj motor trebao za konverziju Inferna ST uzeo sam i ja isti kombo kao i ti za monstera jer ce upravo tih 520kV u korist ovog motora biti taman dovoljno da ostane sasvim upravljiv a dovoljno brz na stazi. Planiram da u toku ove nedelja sve to izmontiram i nadam se testu na stazi za naredni vikend.
Veljko

Danijel

Ja sam samo dao savet jer sam ja to vec radio a treba obratiti paznju da za razliku od drugigh autica kada stavis baterije ovaj losi ima preko 6kg i bez silnih onih njegovih zupcanika i prenosa to nece da ide brzo osim ako se ne stavi bas neki ultra jak motor
Ja imam ovaj motor i to nije tako radilo pa sam posle sve vracao na fabricko stanje

Inace esc je isto hpi najaci koji ide u savage flux a vozim auto na 6s