Eto, ukoračili smo u 2014.-tu godinu, pa da nastavim sa temom. Konačno, doneo sam odluku šta da bude sa krilima... U početku, ako ste pažljivo čitali, pisao sam da ću krilo praviti od tri dela, centroplan i dve uške, radi lakšeg skladištenja, transporta, i sastavljanja modela na terenu, ali... Iako sam sve uradio kako su iskusni modelari preporučili, kakva sam našao rešenja na stranim RC forumima, ipak fiksiranje uški na centroplan ne funkcioniše kako treba, ili meni nije uspelo
Čak i kad sve stegnem do panja, krila imaju malo lufta, što u kombinaciji sa motorom od 62 cc, i nije baš najbolja kombinacija, a na to treba da dodamo i sile pri letu modela. Više meseci sam izgubio tražeći neko dobro rešenje, ali, nisam uspeo rešiti problem...
Juče sam sastavio krilo, sa šrafovima sam fiksirao uške za centrolpan (rebro br. 5 i 6), i taj luft je nestao.
Problem je to da kad će biti model skroz završen, tako neću moći da ga sastavljam, rastavljam. Dok je bilo sve fiksirano, krilo sam probao u auto, i za par cm taman stane. Odluka je odmah i pala, fiksiram krilo i problem je rešen. Jako puno vremena sam izgubio tražeći rešenje, a i volja je par puta otišla od celog modela. Pošto za mene ne postoji nemoguće, zato se nisam predao. Ova opcija je bila poslednja na spisku, ali moram ovako rešiti.
U koren, gde ću lepiti površine, poravnao sam iste, i ulepio sam ojačanja na odstojnike elerona i flapsova
Dok se sušio lepak, počeo sam sa plankiranjem donje površine krila
Kad sam odšmirglao koren krila, opet sam satavio krilo da proverim odstojanje uški od tla. Pošto je sve kako treba, mogao sam da ih zalepim. Sa dvokomponentnim lepkom sam namazao sve potrebne povriše, sastavio sam uške i centroplan a zatim sam stegnuo sve šrafove
Sutradan sam proverio spojeve, i sve je fiksirano kako treba da bude
Da bih mogao završiti izlazne ivice, treba da isplankiram donju povrinu krila blizu izlaznih ivica