RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Kako praviti gorivo za Glow i Benziske modele

<< < (3/8) > >>

magic:
Met, et, prop, but su u stvari brojevi 1, 2, 3, 4 kojima se oznacavaju frakcije ugljenika u nekom jedinjenju (ako sam dobro zapamtio iz srednje skole  :)). Isto kao i kod gasova: metan, etan, propan, butan. Naravno etanol je visa frakcija, samim tim je gusci, teze zapaljiv i ima vecu energetsku vrednost u odnosu na metanol. Svaki SUS motor je u stvari termodinamicka masina, koja radi na odredjenom pritisku i temperaturi. Da bi motor funkcionisao i sagorevao gorivo kontrolisano odnos goriva i vazduha treba da bude u strogo definisanom opsegu i na odredjenom pritisku i temperaturi.

Mislim da je jako mala verovatnoca da motor uopste upali, ili bi trebalo drasticno promeniti setovanje karburatora i kompresiju motora. Malo grubo poredjenje bi bilo kao da hocemo da benzinski motor nateramo da radi sa dizel gorivom.

Siguran sam da kolicina utrosenog vremena da motor proradi i sa etanolom nije proporcionalna ustedi!

Pozdrav

Dakyle:
Probam za vikend pa vidimo...ako radi stabilno..odlicno, do nedelje resavam dilemu..
Pozdrav

Dejan Dobricki:
petrolej ,ricinus i etar to je gorivo za dizel motore to nema veze sa glow motorima to je kao kada bi sipao naftu umesto benzina ,ne kazem da motor nebi radio na metil i na etil ali kada bi imao varnicu umesto uzarene niti ali treba probati

SABURO:

--- Quote from: Dejan Dobricki on September 23, 2008, 11:42:37 PM ---petrolej ,ricinus i etar to je gorivo za dizel motore to nema veze sa glow motorima to je kao kada bi sipao naftu umesto benzina ,ne kazem da motor nebi radio na metil i na etil ali kada bi imao varnicu umesto uzarene niti ali treba probati

--- End quote ---

Mislio sam da je vredno spomenuti da se i taj tip goriva koristi(o), al za dizel motore. Iskreno i moje mišljenje je da neće raditi kako treba, al vredi pokušati.
;)

Dejan Dobricki:
da odnos smese za benzin je na jedan kilogram benzina ide 14,7 kg vazduha i to vazduha na nadmorskoj visini mora, za metil je otprilike duplo vise metila za istu masu ne kolicinu kao zapreminu nego MASU ili duplo manju masu vazduha za 1 kg metila znaci zavisi kako gledate dali je casa napola prazna ili napola puna isto je, zato za idelnu smesu kod metila treba vam duplo vise goriva u odnosu na vazduh ali dobija se mnogo veca snaga nego kod benzina

mozda sam malo odlutao od teme  ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version